Híreink
Ma 2019. január 22. kedd, Vince, Artúr napja van.
Holnap
Rajmund, Emerencia, Zelma
napja lesz.

Mezőgecse 00 01

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Kárpátaljai testvértelepülésünkön, Mezőgecsén a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyt. A lakiteleki HurKalandorok csapata egymást követő második alkalommal nyerte el a fesztivál legnagyobb elismerésének számító Böllérkirályi címet, és az ezzel járó vándorserleget.

 

Fotóalbum

A lakiteleki csapat pénteken reggel hét órakor indult útnak, és kalandos utazás végén délután érkezett meg az Ukrán határ túloldalán fekvő Mezőgecsére. Első útjuk a fesztivál helyszínéül szolgáló területre vezetett, ahol már várta őket Mester András, Mezőgecse polgármester. A tizenöt főt számláló küldöttség rövid időn belül berendezte a rendelkezésére bocsátott területet, majd felkeresték szállásadóikat, akiket az itthon összeállított ajándékcsomaggal köszöntöttek. A lakiteleki csapat minden évben helyben vásárolja meg a sertést. A választás idén a korábbi éveknél nagyobb, 150 kilogrammos jószágra esett. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem lehetett a fesztivál helyszínén levágni a sertést, így azt még a pénteki napon levágták, és feldarabolták, így szombaton már csak az ételek elkészítésére lehetett koncentrálni.

Szombaton kora reggel kezdték meg az ételek elkészítését a csapatok. Az elkészült étkeket nemzetközi zsűri értékelte, emellett a húsokat, az elkészített ételeket, forralt bort és pálinkát a rendezvényre érkező több ezer látogatónak kínálták megvásárlásra. A HurKalandorok csapata olajozott gépezetként dolgozott együtt, mindenki megtalálta a hozzá illő feladatot, igazi egységként működtek együtt. A tíz férfi a sertés feldolgozásán, és az ételek elkészítésén munkálkodott, az öt hölgy pedig az elkészült portékákat kínálta a látogatók számára. Az ételek közül a hagymás vért, a resztelt májat, a velős-gombás pecsenyét, a sült húst, a sült hurkát és kolbászt, a toros káposztát és a pörköltet, emellett pedig a fogópálinkát és forralt bort az idei évben is a Laki-Gazda Kft által készített fatálakon kínálta a zsűrinek Kiss Anita polgármester asszony. A lakiteleki stand előtt folyamatos volt az érdeklődés, több forgatócsoport is nyomon követte az ételek készítését, és interjúkat készítettek a csapattagokkal, emellett az eladásra kínált ételeket és húsokat is pillanatok alatt megvásárolták a fesztivál látogatói. Délután négy órakor következett a már várva-várt eredményhirdetés. A zsűri az idei évben is a legkiválóbbnak ítélte a HurKalandorok toros ételeit, emellett ismételten elnyerték a legesztétikusabb tálalásért járó oklevelet is, valamint a tavalyi sikert megismételvén Lakitelek csapata nyerte el ismételten a „Mezőgecsei Böllérkirály” címet, és az ezzel járó vándorserleget. A tartalmas nap végén az összepakolást követően mindenki felkereste szállásadóit, de a nap még nem ért véget, hisz este hét órától egy remek hangulatú vacsorán, és azt követő bálon vehettek részt a csapat tagjai.

A vasárnapi reggelit követően a küldöttség Mester András kíséretében először felkereste a felújított mezőgecsei óvodát, majd a helyi Polgármesteri Hivatalt. A hagyományokhoz híven a csapat az idei évben is a testvértelepülésen hagyta a szombati nap bevételét. Szerencsére az előző nap sikeresnek tekinthető, hisz a sertés vételárán kívül még egyszer ugyanennyi bevételt sikerült elérni, melyet Kiss Anita polgármester asszony adott át mezőgecse polgármesterének. A csapat tagjai megfogadták, hogy jövőre ismételten visszatérnek, és egymás után harmadszor is megpróbálják elnyerni a „Mezőgecsei Böllérkirályi” címet, ezzel végleg elnyerve a címmel járó serleget.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke

Választások 2018

valasztas