Híreink
Ma 2019. június 16. vasárnap, Jusztin, Arany napja van.
Szentháromság
Holnap
Laura, Alida
napja lesz.

fejlec fb

 

osztondij fejlec 2

 

BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY • ÖSZTÖNDÍJPROGRAM


Itt az idő • Három érv, hogy miért jó Neked
Szakmát tanulhatsz, amellyel megalapozhatod életed.
Helyben boldogulhatsz, nem kell külföldön, vagy másutt munkát keresned.
Havonta akár 50 000 forint tanulmányi ösztöndíjjal támogathat a megyei önkormányzat.
Már csak néhány napig van lehetőség pályázni a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ösztöndíjprogramjára. A második felhívás az igényekre reagálva számtalan könnyítést tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az első pályázati felhívásból kimaradtak is részesülni tudjanak a havi akár 50 000 forintos tanulmányi ösztöndíjból.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak. A megyei ösztöndíjprogram a munka-erőpiaci elvárások kielégítése mellett, küldetésének tekinti, hogy a megyei fiatalok helyben boldogulását segítse és megyénkben tudjanak gyökeret ereszteni.
Megyénkben összesen 27 településén van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Az állandó lakcím mellett alapkövetelmény, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmát tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Ösztöndíjprogramjának második szakaszának beadási határideje: 2018. október 1.
Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.
EGY KIS ÍZELÍTŐ A GYAKORI KÉRDÉSEKBŐL:
• Levelezőn tanulok. Pályázhatok-e?    - Igen, a nappali tagozaton tanulókon kívül esti és levelező tagozaton tanulók is pályázhatnak.    
• Kecskeméten élek. Tudok-e pályázni? - Sajnos nem, a felhívásban szereplő 27 település egyikén lakók részesülhetnek támogatásban.    
• Elmúltam 30 éves. Pályázhatok-e? - Igen, eltöröltük a felső korhatárt.
• Kunszentmiklósi lakos vagyok, magyar állampolgársággal rendelkezem és preferált szakma szerinti képzésben veszek részt, azonban nem vagyok hátrányos helyzetű. Tudok esetleg így is jelentkezni? - Igen! Az ösztöndíj pályázat sajátosan értelmezi a hátrányos helyzet fogalmát. Azon tanulók, akik az érintett 27 település egyikén állandó lakóhellyel rendelkeznek automatikusan hátrányos helyzetűnek minősülnek.
• Magyar-szerb állampolgár vagyok. Így is tudok pályázni? - Igen, a kettős állampolgárság megengedett.
• Le kell-e mondanom a másik ösztöndíjamról? - Igen.
• Az előző félévben nem volt meg a 3-as átlagom Pályázhatok-e? - Nem, a 3,0 átlagot mindenképpen el kell érni.
• Gimnáziumi tanuló vagyok, így nem tanulok jelen pillanatban szakmát, azonban a későbbiekben szeretnék. Tudok pályázni? - Sajnos jelen pillanatban nem tud pályázni, azonban érdemes nyomon követni a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíj pályázatot, ugyanis a későbbiekben – továbbtanuláskor -  még lesz esélye pályázni.
• Egy összegben, vagy havonta kapom meg a támogatást? - Egy összegben, egy tanulmányi félévre vonatkozólag.
• Ha hiányosan küldöm be a pályázatot, elfogadják-e?      -Egy alkalommal van lehetőség hiánypótlásra.
• 2008. júniusa óta nem jártam iskolában, hogyan igazoljam az utolsó aktív tanévem átlagát?
- Ebben az esetben a 2008 júniusában elért tanulmányi eredményt szükséges igazolni a tanulmányi eredményt igazoló dokumentum (például bizonyítvány) másolatával, esetleg az oktatási intézmény által kiállított igazolással.
Bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat  oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:
Trungelné Szabó Márta
ösztöndíjreferens
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 36-30-511-4703
Józan Ágota
ösztöndíjreferens
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-30-512-2584


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Választások 2019

valasztas

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke