Főoldal
Ma 2019. október 18. péntek, Lukács napja van.
Holnap
Nándor
napja lesz.

Ismét Böllérkirályi címet nyert a HurKalandorok csapata

 Mgecse 2019 01

Fotóalbum


Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Kárpátaljai testvértelepülésünkön, Mezőgecsén a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyt. A Lakiteleki HurKalandorok csapata egymást követő harmadik alkalommal nyerte el a fesztivál legnagyobb elismerésének számító Böllérkirályi címet, és az ezzel járó vándorserleget, mely így végleg otthonra talált a csapatnál.


A lakiteleki csapat pénteken reggel hat órakor indult útnak, és kalandos utazás végén délután érkezett meg az Ukrán határ túloldalán fekvő Mezőgecsére. Első útjuk a fesztivál helyszínéül szolgáló területre vezetett, ahol már várta őket Mester András, Mezőgecse polgármestere. A huszonegy főt számláló küldöttség rövid időn belül berendezte a rendelkezésére bocsátott területet, majd elfoglalták szálláshelyüket. A lakiteleki csapat minden évben helyben vásárolja meg a sertést. A választás idén egy 137 kilogrammos jószágra esett. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem lehetett a fesztivál helyszínén levágni a sertést, így azt még a pénteki napon levágták, és feldarabolták, így szombaton már csak az ételek elkészítésére lehetett koncentrálni. A sertés levágását és előkészítését Zérci Sándor végezte a csapat tagjainak hathatós közreműködésével. A legbátrabbak a régi hagyományoknak is hódoltak, és a sertés körméből itták meg az áldomást a csapat sikerére és a házigazda egészségére. A pénteki nap zárásaként a csapat közösen elfogyasztotta a vacsorát, majd beszélgettek, és citerakíséret mellett dalolva zárták az estét.
Szombaton kora reggel kezdték meg az ételek elkészítését a csapatok. Az elkészült étkeket nemzetközi zsűri értékelte, emellett a húsokat, az elkészített ételeket, forralt bort és pálinkát a rendezvényre érkező több ezer látogatónak kínálták megvásárlásra. A HurKalandorok csapata olajozott gépezetként dolgozott együtt, mindenki megtalálta a hozzá illő feladatot, igazi egységként működtek együtt. A férfiak a sertés feldolgozásán és az ételek elkészítésén munkálkodtak Csikós Mihály irányítása alatt, a hölgyek pedig Kiss Anita polgármester asszony irányítása mellett az elkészült portékákat kínálták a látogatók számára. Az ételek közül a hagymás vért, a velős-gombás pecsenyét, a sült húst, a sült hurkát és kolbászt, a toros káposztát és a pörköltet, emellett pedig a fogópálinkát és forralt bort az idei évben is a Laki-Gazda Kft által készített fatálakon kínálta a zsűrinek Kiss Anita polgármester asszony, de készítettek még resztelt májat, májpástétomot, emellett kisütötték a zsírt is. A lakiteleki stand előtt folyamatos volt az érdeklődés, több forgatócsoport is nyomon követte az ételek készítését, és interjúkat készítettek a csapattagokkal, emellett az eladásra kínált ételeket és húsokat is pillanatok alatt megvásárolták a fesztivál látogatói. Délután négy órakor következett a már várva-várt eredményhirdetés. A zsűri az idei évben a legkiválóbbnak ítélte a HurKalandorok által készített hurkát, valamint a legszebben feldíszített sátor is az övék volt, emellett ismételten elnyerték a legesztétikusabb tálalásért járó oklevelet, valamint a tavalyi és azelőtti sikert megismételvén Lakitelek csapata nyerte el ismételten a „Mezőgecsei Böllérkirály” címet, és az ezzel járó vándorserleget. Mivel ez egymást követően már a harmadik győzelmük volt, így Örökös Böllérkirályok lettek, és a vándorserleg végleg otthonra lelt településünkön.
A böllérfesztivál egyik mellékrendezvénye volt a második alkalommal megrendezésre kerülő borverseny. A zsűri külön értékelte a fehér, valamint a vörös borokat, és fajtánként a legjobb háromat díjazták. A lakiteleki csapat nyolc mintát adott le, ebből Polyák Albert kékfrankos rozé borát a zsűri a harmadik helyezéssel jutalmazta.
A tartalmas nap végén az összepakolást követően visszaautóztak a szálláshelyre, de a nap még nem ért véget, hisz este hét órától egy remek hangulatú vacsorán, és azt követő bálon vehettek részt a csapat tagjai. A csapat a hagyományokhoz híven az idei évben is a testvértelepülésen hagyta a szombati nap bevételét. Szerencsére a nap sikeresnek tekinthető, hisz a sertés vételárán kívül közel még egyszer ugyanennyi bevételt sikerült elérni, melyet Kiss Anita polgármester asszony adott át mezőgecse polgármesterének az esti bálon. Úgy tűnik a lakiteleki példa ragadós, hisz hasonlóképpen tett Egri (Erdély) polgármestere is. Mester András megköszönte a felajánlásokat, melyet a település ravatalozójának elkészítéséhez szükséges tervdokumentációhoz kívánnak felhasználni.
Egy tartalmas, hosszú, munkával teli, de sikerekben gazdag hétvége zárásaként a vasárnapi reggeli közös elköltését követően élményekben gazdagon indult haza a csapat!


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Időjárás


Notice: Undefined index: query in /home/lakitel3/public_html/modules/mod_sp_weather/mod_sp_weather.php on line 24

Cannot get Kecskemét location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Választások 2019

valasztas

Programnaptár

loader

Adóügyek nyomtatványai

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó, építményadó, magánszemélyek kommunális adója és idegenforgalmi adó nyomtatványok. A bevallások elektronikusan és ellenőrzött formában tölthetőek ki.
Kattintson ide >>

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke