Híreink
Ma 2020. szeptember 22. kedd, Móric napja van.
Holnap
Tekla, Lina
napja lesz.

20108529 1483362238353803 2434926829978681140 n

 

„Aki nem tud táncolni, menjen haza aludni, lám én tudok táncolni, itt akarok mulatni! Hujjujjujjujjujjujju!” Fújták, ahogy csak a torkukon kifért a lakiteleki óvodás gyermekek a néptáncos héten.

Ilyen, és ehhez hasonló csujjogatókkal igyekeztünk jó hangulatot teremteni, hiszen táncolni csak vidáman, derűsen, és jókedvűen lehet. A jó hangulat megteremtése után minden nap énekes- táncos tevékenységekben vehettek részt a gyerekek, érdeklődésüknek és kíváncsiságuknak megfelelően. Már kora reggeltől szólt a népzene, ami nagyban elősegítette a ráhangolódást ezekre a tevékenységekre. Érkezésükkor folyamatosan készültek a kislányoknak a szebbnél szebb hajfonatok, amihez aztán ők választhattak színes pántlikát. De a legények sem tétlenkedtek, ők is ugróiskoláztak, gumiztak, pányváztak. Természetesen kézművesedésben sem voltunk híján, a héten, gyönyörű párták, népies papírtányérok, népi ruhás babák készültek az ügyes kis kezek által. Nagyon sokat játszottunk, a hétvégére már voltak kedvenc játékaink. Minden napot közös táncházzal zártunk, melyben minden kisgyermek részt vett, és ennek köszönhetően sikerült olyan tánclépéseket, mozgásformákat, elsajátítani, ami a táncos magatartás alapját képezik. Nyílt napunkon nagy szeretettel vártuk és fogadtuk az óvodánkba érkező leendő gyermekeket. Ezen a napon nemcsak az aprócskák látogattak el hozzánk, vendégeink voltak Tábori Margit és Kovács Sándor felnőtt néptáncosok, akik gyönyörű viseletben erdélyi táncukkal varázsolták el az óvodás közönséget. Nagyon köszönjük! Természetesen a felszabadult játékos tevékenységek közben észrevétlenül ismerkedtünk népi kultúránkkal, és formálódott személyiségünk a zene, a játék, a közösség erejével. Köszönet a kolléganőknek, dajka néniknek, szülőknek, pedagógiai asszisztenseknek, közösségi szolgálatukat teljesítő gyerekeknek, hogy lelkes munkájukkal hozzájárultak a néptáncos hét sikeréhez.

Romhányi Olga gyermektánc pedagógusVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunklakitelek2020 03

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Asp 2020

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

 

 Gyengénlátóknak

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke