Híreink
Ma 2023. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende napja van.
Holnap
Jusztina, Pál
napja lesz.


c tábla nézőkép honlapra

Közösségieredményekbemutatása

TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00009 kódszámú, Tiszaalpár-Lakitelek-Nyárlőrincközösségfejlesztése elnevezésű pályázat keretén belül tartott események, rendezvények,elértközösségieredmények

I. Közösségi Fórum


2019. szeptember 03. Polgármesteri Hivatal Lakitelek


A Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat, pl. költségvetést, a közösségi felmérések eredményét, a beszerzendő eszközöket.
A résztvevők megtekinthették a már elkészült Tankatalógust, illetve a Rendezvénynaptárt, amely tartalmazza a pályázati forrásból megvalósuló programokat.
Ezután kötetlen beszélgetés következett Lakitelek mobilapplikációjáról, a lakosok sok hasznos ötlettel szolgáltak.

I. Helyismereti séta

 

A program időpontja: 2019.09.26.


A helyismereti séta elnevezésű programsorozat első alkalma során a Községi Könyvtár, a Jézus Szíve Plébánia, a Református Templom és a Templom-park állomások érintésével tettük meg utunkat.
A Községi Könyvtár vezetője tartotta meg a rendkívül színes előadását a fenti helyi nevezetességekről.
A résztvevők az állomáshelyekhez fűződő saját élményeiket és történeteiket is megosztották, sok plusz információval gazdagítva a helytörténeti előadást.
A séta utolsó állomása a Községi Könyvtár volt, ahol az intézmény helytörténetével és működésével ismerkedhettünk meg.
Itt vendéglátás fogadta a résztvevőket, majd a fórum zárta a programot.
A résztvevők véleményét kértük a következő alkalmakra vonatkozóan is.

 

I. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére


2019. december 13. Polgármesteri Hivatal Lakitelek


Az I. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére, olyan közösségi akció, közösségi hagyományteremtő találkozó volt, amelynek célcsoportja a humán közszolgáltatásban dolgozó személyek voltak.
Kiemelt célunk ennek a célcsoportnak új, közösségépítő, közösségfejlesztő programok szervezése.
Megvalósítása által várjuk a kulturális- és társadalmi tőke, továbbá az egyéni és közösségi cselekvőképesség fejlődését. Eredményeként a településünkön, a humán szektorban dolgozókban tudatosulnak saját személyes és szűkebb közösségük emberi, tudás- és képességbéli értékei és alkalmassá válnak a környezetükben és önmagunkban rejlő erőforrások fejlesztési, fejlődési célú tudatos alkalmazására.

 

II. Közösségi Fórum


2019. december 13. Polgármesteri Hivatal Lakitelek


A II. Részvételi Fórumon ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, a módosított költségvetést és beszámoltunk az eddigi programokról. A megjelentek véleményét kértük a tapasztalatokról.
A résztvevők megtekinthették a már elkészült mobilapplikáció tesztverzióját, ezzel kapcsolatban is megkérdeztük a fórum résztvevőit.
Ezután kötetlen beszélgetés következett a soron következő programokról, a lakosok ismételten sok hasznos ötlettel szolgáltak.

 

Értékőrző programsorozat első alkalom: adventi hagyományőrzés


2019. december 21. Lakiteleki Közösségi Tér


Az I. Hagyományőrző programon az adventi ünnepkörhöz kapcsolódtunk.
A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, így minden évben már novembertől elkezdődik a nagy várakozás, készülődés az év legnagyobb, legmeghittebb ünnepére. Az adventi időszakhoz számos hagyomány kapcsolódik, célunk volt ezek bemutatása és közösség által történő gyakorlása.
A gyerekek által igen kedvelt az adventi naptár, ami ennek az időszaknak az időmérő eszköze. Az adventi házikók, naptárak ablakaiból minden nap csak egyet szabad kinyitni, mögöttük leggyakrabban édesség rejtőzik.
Régen inkább kis képek, vagy karácsonyi jókívánságokra nyíltak az ablakok. Adventi koszorú, adventi naptár, mézeskalács is készült a generációk közötti együttműködés sikerét prezentálva.
Rendkívül nagy sikert aratott a „Falu tortája”, melyből minden résztvevő vendégül lett látva.

 

III. Közösségi Fórum


2020. február 14. Polgármesteri Hivatal Lakitelek


A III. Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, tudnivalókat, soron következő programokat.
Ezután bemutatásra került Lakitelek mobilapplikációjának véglegesítés előtti verziója, a megjelent résztvevők ismét sok hasznos ötlettel szolgáltak.
A mobilapplikáció használatával és segítségével a konzorcium tagjaival kapcsolatos aktuális pályázati információk is megjelennek majd, rendkívül hatékonyan valósul meg vele a lakosság tájékoztatása.
Ezen kívül egyéb lakosságot érintő híreket, nyitvatartási időket, intézményeket is bemutat, illetve fontosabb turisztikai helyek, események, fesztiválok információi is elérhetők lesznek.
Tájékoztattuk a jelenlévőket, hogy „Infopont” a Községi Könyvtárban változatlanul betölti funkcióját.
Ezt követően a már megszokott közös ötletelés zajlott a soron következő programok tartalmával kapcsolatban.

 

I. Fiatalok közösségépítő találkozója


2021. június 12. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


Az I. Fiatalok közösségépítő találkozója során moderált beszélgetés folyt a fiatal korosztályt érintő témákról, mint milyen találkozási pontjaik vannak a fiataloknak a településen, milyen csatornákon keresztül kommunikálnak egymással, vannak-e helyi véleményvezérek, biztosított-e érdekképviseletük. A felsorolt témák közös megvitatása rendkívül fontos volt, abból a szempontból, hogy a még megvalósításra váró, még tervezett közösségépítő programokat, milyen kommunikációs csatornán keresztül tudjuk hatékonyan és eredményesen lebonyolítani. A beszélgetés során felmerültek olyan témák is, amelyek a következő fórumok alkalmával kerültek megvitatásra.
A megjelent fiatalok részéről pozitív visszajelzést kaptunk a programról. Elmondásuk alapján szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.
Vendéglátás is fogadta a résztvevőket, melyet szívesen fogadtak a résztvevők.

 

I. Friss nyugdíjasok találkozója


2021. június 12. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


Az I. Friss nyugdíjasok találkozója során moderált beszélgetés folyt az idős korosztályt érintő témákról. A fiatal korosztály számára megrendezett közösségépítő programhoz hasonlóan, itt is első alkalommal a találkozási pontok, kommunikációs csatornák, érdekképviseletek feltérképezése került sor. A felsorolt témák közös megvitatása nagyon fontos volt, abból a szempontból, hogy a még megvalósításra váró, még tervezett közösségépítő rendezvényeket, milyen kommunikációs csatornán keresztül tudjuk hatékonyan és eredményesen lebonyolítani. A beszélgetés során felmerültek olyan témák is, amelyek a következő fórumok alkalmával kerültek megvitatásra.
A megjelent idős korosztály részéről pozitív visszajelzést kaptunk a rendezvényről, szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.
Vendéglátás is fogadta a résztvevőket, melyet szívesen fogadtak a résztvevők.

 

Hagyományos ízek őrzői program


2021. június 12. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


A Hagyományőrző programsorozat keretében zajlott a „Hagyományos ízek őrzői” elnevezésű rendezvényünk.
Több célcsoportot is meghívtunk az eseményre, erősítve a generációk közötti együttműködés és kommunikáció kialakulását. Törekvésünket siker koronázta, az idősebb korosztály
képviselői lelkesen adták át az életük során összegyűjtött ismereteket, tapasztalatokat, hagyományos, népi receptek titkaiba avatták be a fiatalabb generáció tagjait.
A tűzrakóhelyek körül a jókedvű anekdotázás mellet készültek el a népi hagyományt követő ízes falatok.
A program másik eleme a kézműves foglalkozás volt, ahol szintén felidézésre és elkészítésre kerültek az őseink által ránk ruházott technikák.
A meghirdetett főzőverseny tette még izgalmasabbá a napot.

 

IV. Közösségi Fórum


2021. szeptember 03. Lakitelek-Tőserdő nagyszínpad


A IV. Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, tudnivalókat, soron következő programokat.
A mobilapplikáció használatával és segítségével a konzorcium tagjaival kapcsolatos aktuális pályázati információk is folyamatosan megjelennek, hatékonyan valósul meg használatával a lakosság tájékoztatása.
Ezen kívül egyéb lakosságot érintő híreket, nyitvatartási időket, intézményeket is bemutat, illetve fontosabb turisztikai helyek, események, fesztiválok információi is elérhetők.
Tájékoztattuk a jelenlévőket, hogy „Infopont” a Községi Könyvtárban változatlanul betölti funkcióját.
Ezt követően a már megszokott közös ötletelés zajlott a soron következő programok tartalmával kapcsolatban.

 

 

V. Közösségi Fórum


2021. szeptember 10. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


A V. Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, tudnivalókat, soron következő programokat.
A mobilapplikáció használatával és segítségével a konzorcium tagjaival kapcsolatos aktuális pályázati információk is megjelennek, hatékonyan valósul meg vele a lakosság tájékoztatása.
Ezen kívül egyéb lakosságot érintő híreket, nyitvatartási időket, intézményeket is bemutat, illetve fontosabb turisztikai helyek, események, fesztiválok információi is elérhetők.
Tájékoztattuk a jelenlévőket, hogy „Infopont” a Községi Könyvtárban változatlanul betölti funkcióját.
Ezt követően az alábbi programokhoz kapcsolódó ötletbörzére került sor:

- értékörző programsorozat
- fiatalok közösségépítő találkozója
- friss nyugdíjasok találkozója
- helyismereti séta
- közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére

 

II. Helyismereti séta

2021. szeptember 18. 

A helyismereti séta elnevezésű programsorozat második alkalma során a Szikra Korcsma hagyományának felelevenítése történt. A séta gyülekező helye a Tősfürdő parkolója volt, itt a Vándor-Ló Hagyományőrző Egyesület vezetője, Heinrich Gábor köszöntötte az érdeklődőket. Minden résztvevő kapott egy ismertető írásos anyagot, majd kezdetét vette a túra. Érdekes helytörténeti emlékeket elevenítettek fel a megjelentek. 

 A résztvevők az állomáshelyekhez fűződő saját élményeiket és történeteiket is megosztották, sok plusz információval gazdagítva a helytörténeti előadást.  

A séta utolsó állomása a Szikra Csárda egykori helyszíne volt, a Tőserdő területén.  

Vendéglátás is fogadta a résztvevőket, melyet szívesen fogadtak a sétán résztvevők. 

- értékörző programsorozat

- fiatalok közösségépítő találkozója

- friss nyugdíjasok találkozója

- helyismereti séta

- közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére

 

„Szüreti Hagyományőrző” program


2021. szeptember 25. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


A hagyományőrző programsorozat harmadik állomásához érkeztünk, melynek témája a szüret és az ahhoz kapcsolódó népi tradíciók felelevenítése, megidézése volt.
Igyekeztünk minden korosztály érdeklődését és igényét kielégíteni. A gyerekek népi játékokkal ismerkedhettek meg, a felnőttek részére néptánc bemutatóval, népzenei műsorral készültünk.
Minden korosztály megelégedésére, az ízlelőbimbók sem maradtak ki a tradicionális szüreti ételek és italok készítésével és kóstolásával.
Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő.

 

II. Fiatalok közösségépítő találkozója


2021. december 11. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


Az II. Fiatalok közösségépítő találkozója során a hagyományos disznótoros ételek és italok készítésére és kóstolására került sor. A fiatalok részesei és tevékeny résztvevői lehettek a disznóvágásnak. A fiatalok megismerkedhettek a disznó leölésének, a perzselésnek, az állat bontásának, a béltisztításnak, a hurka és kolbász készítésnek, töltésének, az abálásnak, a tepertő kisütésének fortélyaival. Az idősebb korosztály képviselői lelkesen adták át az ismereteket, tapasztalatokat, hagyományos, népi receptek titkaiba avatták be a fiatalabb generáció tagjait.
Minden korosztály megelégedésére, az ízlelőbimbók kényeztetése sem maradhatott ki, a tradicionális disznótoros ételeket és italokat természetesen meg lehetett kóstolni is.
Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő.
A megjelent fiatalok részéről pozitív visszajelzést kaptunk a programról. Elmondásuk alapján szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.

 

II. Friss nyugdíjasok találkozója


2021. december 11. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


Az II. Friss nyugdíjasok találkozója során a hagyományos disznótoros ételek és italok készítésére és kóstolására került sor. A résztvevők részesei és tevékeny közreműködői lehettek a disznóvágásnak. Az idősebb korosztály a fiatalabb korosztálynak bemutatta a disznó leölésének, a perzselésnek, az állat bontásának, a béltisztításnak, a hurka és kolbász készítésnek, töltésének, az abálásnak, a tepertő kisütésének fortélyaival. Az idősebb korosztály képviselői lelkesen adták át az ismereteket, tapasztalatokat, hagyományos, népi receptek titkaiba avatták be a fiatalabb generáció tagjait.
Minden korosztály megelégedésére, az ízlelőbimbók kényeztetése sem maradhatott ki, a tradicionális disznótoros ételeket és italokat természetesen meg lehetett ízlelni is.
Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő.
A megjelent idősebb korosztály részéről pozitív visszajelzést kaptunk a programról. Elmondásuk alapján szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.

 

Mesék régi mesterségekről programról


2021. december 12. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


A Hagyományőrző programsorozat keretében zajlott a „Mesék régi mesterségekről” elnevezésű rendezvényünk.
Több célcsoportot is meghívtunk az eseményre, erősítve a generációk közötti együttműködés és kommunikáció kialakulását. Igyekeztünk minden korosztály érdeklődését és igényét kielégíteni Hagyományőrző programok kerültek megrendezésre, amelynek keretén belül interaktív bemutatókat tartottak a régi mesterségekről, mint a mézesbábos és a gyertyamártó. Néprajzi előadás keretén belül Luca-napi hiedelmekről, A Luca búza ültetéséről, Lucázásról (a kotyolásról), regölésről, Betlehemezésről a betlehemes játékról, a pásztorjátékról, a három királyok eljöveteléről. Mind a fiatalabb, mind az idősebb generáció elsajátíthatta egyes épéseit a gyertyamártó és a mézesbábos mesterségnek, így mindenki elkészíthette saját gyertyáját és mézeskalácsát. A rendezvény résztvevő Luca búzát is ültethettek kis cserépedényekben, amellyel a jövő évi termést jósolhatták meg. Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő. Vendéglátás is fogadta a résztvevőket, melyet szívesen fogadtak a résztvevők.

 

II. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére


2021. december 17. Polgármesteri Hivatal Lakitelek


Az II. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére, olyan közösségi akció, közösségi hagyományteremtő találkozó volt, amelynek célcsoportja a humán közszolgáltatásban dolgozó személyek voltak.
Kiemelt célunk ennek a célcsoportnak új, közösségépítő, közösségfejlesztő programok szervezése., melynek eredményeként a településünkön, a humán szektorban dolgozókban tudatosulnak saját személyes és szűkebb közösségük emberi, tudás- és képességbéli értékei és alkalmassá válnak a környezetükben és önmagunkban rejlő erőforrások fejlesztési, fejlődési célú tudatos alkalmazására.

 

III. Friss nyugdíjasok találkozója


2022. március 09. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


Az III. Friss nyugdíjasok találkozója során a hagyományos disznótoros ételek és italok készítésére és kóstolására került sor. A résztvevők részesei és tevékeny közreműködői lehettek a disznóvágásnak. Az idősebb korosztály a fiatalabb korosztálynak bemutatta a disznó leölésének, a perzselésnek, az állat bontásának, a béltisztításnak, a hurka és kolbász készítésnek, töltésének, az abálásnak, a tepertő kisütésének fortélyaival. Az idősebb korosztály képviselői lelkesen adták át az ismereteket, tapasztalatokat, hagyományos, népi receptek titkaiba avatták be a fiatalabb generáció tagjait. Minden korosztály megelégedésére, az ízlelőbimbók kényeztetése sem maradhatott ki, a tradicionális disznótoros ételeket és italokat természetesen meg lehetett ízlelni is. Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő. A megjelent idősebb korosztály részéről pozitív visszajelzést kaptunk a programról. Elmondásuk alapján szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.

 

VI. Közösségi Fórum


2022. március 28. Lakitelek Polgármesteri Hivatal


A VI. Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, tudnivalókat, soron következő programokat.
A mobilapplikáció használatával és segítségével a konzorcium tagjaival kapcsolatos aktuális pályázati információk is megjelennek, hatékonyan valósul meg vele a lakosság tájékoztatása.
Ezen kívül egyéb lakosságot érintő híreket, nyitvatartási időket, intézményeket is bemutat, illetve fontosabb turisztikai helyek, események, fesztiválok információi is elérhetők.
Tájékoztattuk a jelenlévőket, hogy „Infopont” a Községi Könyvtárban változatlanul betölti funkcióját.
Ezt követően az alábbi programokhoz kapcsolódó ötletbörzére került sor:

- értékőrző programsorozat
- fiatalok közösségépítő találkozója
- friss nyugdíjasok találkozója
- helyismereti séta
- közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére

 

Húsvéti hagyományőrzés program


2022. április 17. Lakitelek, Templompark


A Hagyományőrző programsorozat keretében zajlott a „Húsvéti hagyományőrzés” elnevezésű rendezvényünk.
Több célcsoportot is meghívtunk az eseményre, erősítve a generációk közötti együttműködés és kommunikáció kialakulását. Igyekeztünk minden korosztály érdeklődését és igényét kielégíteni Hagyományőrző programok kerültek megrendezésre, amelynek keretén belül kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket, mint a tojásfestés, húsvéti dekoráció készítése. Néprajzi előadás keretén belül a Nagyhétről és az ahhoz kapcsolódó szokásokról halhattak az érdeklődők. A fiatalabb generáció figyelmét többek között a tojáskeresés, a nyúlfutam, a hagyományos népi játékok kötötték le. Az idősebb korosztály érdeklődését a néptáncosok, a táncház és a húsvéti sonka és pálinka mustra ragadta meg. A locsolkodás hagyományának bemutatása minden korosztály osztatlan figyelmét élvezte. Örömmel konstatáltuk, hogy az őseink hagyománya milyen erős összekötő kapocs tud lenni a mai generációk között is. Közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye kiemelkedő. Vendéglátás is fogadta a résztvevőket, melyet szívesen fogadtak a résztvevők. 

 

III. Fiatalok közösségépítő találkozója


2022. április 24. Lakitelek Piactér


Az III. Fiatalok közösségépítő találkozója során közösségi buszmegálló festés valósult meg két helyszínen. A fiatalok részesei és tevékeny résztvevői lehettek a buszmegálló megszépülésének. A fiatalok a buszmegállók rideg falait szorgos munka árán töltötték fel élettel és érzéssel. A buszmegálló sokkal esztétikusabb lett, a várakozók szürke hétköznapjait vidámabbá varázsolja.
A szorgos kezeket vendéglátás is fogadta, amelyet szívesen fogadtak a résztvevők.
Örömmel konstatáltuk, hogy milyen erős közösségépítő és közösségfejlesztő eredménye lett a megvalósult programnak.
A megjelent fiatalok részéről pozitív visszajelzést kaptunk a programról. Elmondásuk alapján szeretnének több hasonló jellegű programon részt venni.

 

VII. Közösségi Fórum


2022. május 20. Lakitelek Tőserdő


A VII. Részvételi Fórumon első körben ismertettük a pályázattal kapcsolatos aktualitásokat, tudnivalókat, soron következő programokat.
Tájékoztattuk a jelenlévőket, hogy „Infopont” a Községi Könyvtárban változatlanul betölti funkcióját.
Ezt követően az alábbi programokhoz kapcsolódó ötletbörzére került sor:

- értékőrző programsorozat
- fiatalok közösségépítő találkozója
- friss nyugdíjasok találkozója
- helyismereti séta
- közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére

 

 

 

A fórumon résztvevőket vendégül láttuk.

 

III. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére


2022. június 09. Lakiteleki Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő terem


Az III. Közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére, olyan közösségi akció, közösségi hagyományteremtő találkozó volt, amelynek célcsoportja a humán közszolgáltatásban dolgozó személyek voltak.
Kiemelt célunk ennek a célcsoportnak új, közösségépítő, közösségfejlesztő programok szervezése.
Megvalósítása által várjuk a kulturális- és társadalmi tőke, továbbá az egyéni és közösségi cselekvőképesség fejlődését. Eredményeként a településünkön, a humán szektorban
dolgozókban tudatosulnak saját személyes és szűkebb közösségük emberi, tudás- és képességbéli értékei és alkalmassá válnak a környezetükben és önmagunkban rejlő
erőforrások fejlesztési, fejlődési célú tudatos alkalmazására.

 

III. Helyismereti séta


2022. június 11.


A helyismereti séta elnevezésű programsorozat harmadik egyben utolsó alkalma valósult meg 2022. június 11-én.
A séta gyülekező helye a Templom park volt, ahol az érdeklődők megtekinthették a közadakozásból megépült Hétboldogasszony emlékhelyet, a Római Katolikus Templomot és a Vasútparkot is. A séta második részén a természeté és a történelemé volt a főszerep, víztükörrel, templomrommal és természetes színekkel. Az útvonal érintette a Tőzegbánya tavakat, az Árpád kori Templomromot és a Színeskertet az Eötvös Iskola udvarán.
A résztvevők minden helyszínen történelmi és természeti ismeretekkel, érdekességekkel, helyi sajátosságokkal találkozhattak. Beszélgetéseken keresztül ismerhették meg Lakitelek értékeit és kapcsolódhattak múltunkkal.

 

Helyi értékfeltáró tárlatvezetés programról


2022. június 25. Lakitelek, Pulai gyűjtemény


A programsorozat részeként 2022. június 25-én a Pulai-gyűjteményben tartott tárlatvezetésen a résztvevők megismerhették a település múltjának egy szeletét.
A manapság már csak ritkán, vagy egyáltalán nem használt eszközök, berendezések, ereklyék egy olyan korba repítették vissza a résztvevőket, melyben a kapcsolódást nem a közösségi média, nem az internet, hanem a személyes kapcsolat jelentette. A tárlaton ez is megelevenedett.
Ugyan előkerültek a telefonok egy-egy fénykép erejéig, a tárlat leginkább mégis a beszélgetésekről szólt. Az idősebb résztvevőkben a kiállítás régi emlékeket elevenített fel, a fiatalabbak pedig egy ismeretlen és izgalmakkal teli világba nyerhettek betekintést.

 

VIII. Közösségi Fórum


2022. július 28. Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér


A VIII. Részvételi Fórumon, amely a sorozat utolsó állomása volt, ismertettük a pályázat megvalósítása során elért eredményeket és tapasztalatokat.
Ismertettük, hogy a mobilapplikáció használatával és segítségével továbbra is hatékonyan valósul meg a lakosság tájékoztatása.
Ezt követően meghallgattuk a résztvevők véleményét az alábbi programsorozatokkal kapcsolatban:

- értékőrző programsorozat
- fiatalok közösségépítő találkozója
- friss nyugdíjasok találkozója
- helyismereti séta
- közös névnap a humán közszolgáltatásban dolgozók részére

Összegeztük és felelevenítettük az élményeket, a hasznos tudásanyagot, amelyet a megvalósítás során szereztünk.
A fórum végén vendégül láttuk a résztvevőket.

Fiatalok 1

Fiatalok 2

Fiatalok 3

Friss nyugdíjasok 1

Friss nyugdíjasok 2

Friss nyugdíjasok 3

Helyismerti séta1

Helyismerti séta2

Helyismerti séta3

Közös névnap 1

Közös névnap 2

Közös névnap 3

Részvételi fórum 1

Részvételi fórum 2

Részvételi fórum 3

Értékörzés 1

Értékörzés 2

Értékörzés 3


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tiszaalpár-Lakitelek-Nyárlőrinc közösségfejlesztése

c tábla nézőkép honlapra

Csapadékvíz elvezető II. ütem

csapadekviz II utem

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Kerékpárút építés

top 3 1 1 15

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 11

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Csapadékvíz elvezetés

top 2 1 3 16

Csatlakozás az ASP-hez

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Lakitelek térképe

lakitelek terkep

Aranyhomok Kincsei - Települési értéktárak

aranyhomokkincsei

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - Bethlen Gábor Alap

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 1

Szenyvízszállítás

Szennyvízszállítás: 06/70-638-8347

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

rendezvénynaptár

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke