Ma 2014 július 28. hétfő, Szabolcs és Alina napja van. Holnap Márta, Márti és Flóra napja lesz.

Hírek

NMJA Angol tábor beszámoló
2014. július 26., szombat

A lakiteleki Népfőiskola hatodik alkalommal adott helyszínt a Nemzetközileg Magyarország Jövőjéért Alapítvány angol nyelvi táborának. Amerikai önkéntes tanárok és magyar segítők vezetésével több, mint hetven gyermek és felnőtt vehetett részt nyelvtudásának megfelelő csoportbontásban az izgalmas csoportos programokkal, egyéni gyakorlási lehetőségekkel bővített táborozáson.

Tovább
Hungarikum tábor - beszámoló
2014. július 23., szerda

Tizenhat gyermek tölthetett el négy felejthetetlen napot Lezsák Sándor jóvoltából a Lakitelek Népfőiskolán. Mindezt azért, hogy megismerkedhessenek nemzeti értékeink közül a hungarikumokkal. Az elmúlt héten lezajlott Hungarikum tábor egyik szervezője, táborvezetője beszámolóját olvashatják a négy nap eseményeiről.

Tovább
Beszámoló az IKSZT 2014. második negyedévi programjairól
2014. július 20., vasárnap

A Népfőiskola Alapítvány Kölcsey háza 2012. október 30-tól Integrált Közösségi Szolgáltató Térként is működik. Az idei második negyedévben megvalósult programokat bemutató, képes összeállításunkat a tovább gombra kattintva olvashatják el.

Tovább

Sokszínű hét van mögöttünk
2014. július 18., péntek

Az elmúlt hét négy gyermek- és egy felnőtt táborának képes beszámolóját olvashatják. Kárpátaljai, horvátországi (Drávaszögi) és magyarországi gyermekek és felnőttek saját programjuk szerint és egymás programjába bekapcsolódva együtt vettek részt a sokszínű népfőiskolai programokon.

Tovább
Pénzügyőr zenekar a piacon
2014. július 10., csütörtök

A Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara játszott ismét a lakiteleki piacon szerda reggel. Az országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekart negyedik alkalommal hívta meg a lakiteleki Népfőiskola, hogy pihentető csapatépítő táborban vegyenek részt.

Tovább
Hagyományőrzés a mesterségek jegyében
2014. július 8., kedd

2012-es megalakulása óta – az idén június 29-én – immár harmadik alkalommal tartotta meg „Szent László Napi Hagyományőrző” búcsúi rendezvényét a Közi Horváth József Népfőiskola.

Tovább
Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért
2014. július 8., kedd

A valóságból meríteni az ötleteket a segítségnyújtáshoz – egyebek között ezért is tartja fontosnak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete által immár 15. éve a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett egészségkárosultak napját Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Tovább
''Egy hét, Tündér ország'' - kapaszkodó tábor
2014. július 8., kedd

Igen, nem tévedés! Tündér ország! Aki olvas meséket - ki nem? - gyermekkorában, gyermekeinek, unokáknak, vagyis, mindenki! Tudjuk, hogy a mesében le van írva, Tündér ország van! Mivel minden mese színtiszta igazság, hinni kell a mesékben. Azonban Tündér országot, csak az kaphatja meg, aki a lehetőségeihez, erejéhez mérten, megharcolja küzdelmeit, becsülettel.

Tovább
A rendszerváltásról szóló könyveket mutattak be Lakiteleken
2014. július 3., csütörtök

A rendszerváltást feldolgozó három könyvet mutattak be csütörtökön Lakiteleken, a Kárpát-medencei Szabadegyetemen, mindhárom kötet a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) gondozásában készült el.

Tovább
Pályázati felhívás helyi- és térségi népfőiskolák részére
2014. július 3., csütörtök

A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet, melynek célja a helyi népfőiskolai közösségek megerősítése, a helyi értékek feltárása. Pályázni lehet egy vagy több programmal, amelyek összhangban vannak a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény céljaival.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Zalai táj Kárpát-medencei szemmel - kiállítás megnyitó
2014. június 24., kedd

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM), a Zalai Nemzetközi Képző- és Népművészeti Tábort szervező söjtöri Hosszú Élet Titka Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Papp Simon Népfőiskola Tagozat következő programjára.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.