Ma 2014 július 24. csütörtök, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.

Hírek

Beszámoló az IKSZT 2014. második negyedévi programjairól
2014. július 20., vasárnap

A Népfőiskola Alapítvány Kölcsey háza 2012. október 30-tól Integrált Közösségi Szolgáltató Térként is működik. Az idei második negyedévben megvalósult programokat bemutató, képes összeállításunkat a tovább gombra kattintva olvashatják el.

Tovább

Sokszínű hét van mögöttünk
2014. július 18., péntek

Az elmúlt hét négy gyermek- és egy felnőtt táborának képes beszámolóját olvashatják. Kárpátaljai, horvátországi (Drávaszögi) és magyarországi gyermekek és felnőttek saját programjuk szerint és egymás programjába bekapcsolódva együtt vettek részt a sokszínű népfőiskolai programokon.

Tovább
Pénzügyőr zenekar a piacon
2014. július 10., csütörtök

A Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara játszott ismét a lakiteleki piacon szerda reggel. Az országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekart negyedik alkalommal hívta meg a lakiteleki Népfőiskola, hogy pihentető csapatépítő táborban vegyenek részt.

Tovább
Hagyományőrzés a mesterségek jegyében
2014. július 8., kedd

2012-es megalakulása óta – az idén június 29-én – immár harmadik alkalommal tartotta meg „Szent László Napi Hagyományőrző” búcsúi rendezvényét a Közi Horváth József Népfőiskola.

Tovább
Tizenöt éve Lakiteleken az akadálymentes életért
2014. július 8., kedd

A valóságból meríteni az ötleteket a segítségnyújtáshoz – egyebek között ezért is tartja fontosnak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete által immár 15. éve a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett egészségkárosultak napját Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Tovább
''Egy hét, Tündér ország'' - kapaszkodó tábor
2014. július 8., kedd

Igen, nem tévedés! Tündér ország! Aki olvas meséket - ki nem? - gyermekkorában, gyermekeinek, unokáknak, vagyis, mindenki! Tudjuk, hogy a mesében le van írva, Tündér ország van! Mivel minden mese színtiszta igazság, hinni kell a mesékben. Azonban Tündér országot, csak az kaphatja meg, aki a lehetőségeihez, erejéhez mérten, megharcolja küzdelmeit, becsülettel.

Tovább
A rendszerváltásról szóló könyveket mutattak be Lakiteleken
2014. július 3., csütörtök

A rendszerváltást feldolgozó három könyvet mutattak be csütörtökön Lakiteleken, a Kárpát-medencei Szabadegyetemen, mindhárom kötet a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) gondozásában készült el.

Tovább
Pályázati felhívás helyi- és térségi népfőiskolák részére
2014. július 3., csütörtök

A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet, melynek célja a helyi népfőiskolai közösségek megerősítése, a helyi értékek feltárása. Pályázni lehet egy vagy több programmal, amelyek összhangban vannak a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény céljaival.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Zalai táj Kárpát-medencei szemmel - kiállítás megnyitó
2014. június 24., kedd

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM), a Zalai Nemzetközi Képző- és Népművészeti Tábort szervező söjtöri Hosszú Élet Titka Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Papp Simon Népfőiskola Tagozat következő programjára.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Idén is Akadálymentes nap - meghívó
2014. június 23., hétfő

Immár 15. alkalommal rendezzük meg 2014. június 28-án, szombaton az egészségkárosultak napját népfőiskolánkon. Az évente hagyományosan sorra kerülő, egész napos találkozóra családjával, barátaival és sorstársaival együtt ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Kortársalgó - Irodalmi kerekasztal-beszélgetés
2014. június 20., péntek

Bozók Ferenc szerzővel (költő és Esszéista, magyar-történelem szakos piarista paptanár) beszélget Agócs Sándor a Kortársalgó című beszélgető könyvről, kortárs magyar költőkről, életről és élethivatásról.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

Meghívó, pályázat

Úszótábor V.
2014. júl. 28.
Úszótábor VI.
2014. júl. 28.
Jóga
2014. júl. 28. 19.%i
Orosz műfordító tábor
2014. aug. 10.
Nagycsaládos tábor
2014. aug. 20.

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.