Ma 2016 április 29. péntek, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Tájékoztatjuk a Népfőiskola Alapítvány látogatóit, hogy a Népfőiskolai beruházás első részének munkálatai befejeződtek.

A program második részében a meglévő épületeink felújítása megkezdődött, ezért a Népfőiskola az IKSZT programjain kívül, külső rendezvényeken várja a résztvevőket. Mindezekről továbbra is tájékoztatjuk a honlap olvasóit.

A Népfőiskola Alapítvány épületeinek felújítása várhatóan 2016. június 30-ig tart, ezen idő alatt látogatókat csak az IKSZT programjain, valamint a külső rendezvényeken tudunk fogadni. Köszönjük megértésüket!


Hírek

Németh László műfordítói tábor - felhívás
2016. április 26., kedd

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány pályázatot hirdet 35 év alatti fiataloknak a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Orbán Viktor levélben köszöntette 75. születésnapján Bíró Zoltánt
2016. április 22., péntek

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Bíró Zoltán irodalomtörténészt tegnap. Az MDF egyik alapítója, jelenleg a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója valamint a Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola Alapítvány kurátora április 21-én töltötte be a 75-öt.

Tovább
A szatmári szilvapálinka, a csónakos emberek és Bíró Zoltán saját útja
2016. április 22., péntek

Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke köszöntő beszéde elhangzott 2016. április 21-én a Retörki előadótermében, ahol Bíró Zoltán irodalomtörténészt, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatóját köszöntötték hetvenötödik születésnapja alkalmából.

Tovább
Háromnegyed évszázad ünnepére
2016. április 21., csütörtök

Ma hetvenöt éves Bíró Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Demokrata Fórum egyik alapítója, a szervezet első elnöke. A ma a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatójaként, valamint a Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola Alapítvány kurátoraként dolgozó, köztiszteletben álló egykori politikust Bábel Balázs kalocsai érsek írásával köszöntjük.

Tovább
Szülők Akadémiája 2. A gyermekrajzok üzenete
2016. április 16., szombat

Rénesné Eller Gertrúd, a „komplex rajzelemzés” akkreditált program és módszertan alapítója, andragógus, grafológus, humán tanácsadó a gyermekrajzok szimbolikus világáról tartott előadást a lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
XVI. Lakiteleki Filmszemle - felhívás
2016. április 15., péntek

A lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc emlékezetére és Morell Mihály tiszteletére hirdeti meg idén az immár hagyományossá vált Lakiteleki Filmszemlét.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Virágos előkertek tavasztól őszig - meghívó
2016. április 14., csütörtök

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt Lászlófi Ferenc virágkertész előadására!

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

A gyermakrajzok üzenetei - meghívó
2016. április 4., hétfő

A gyermekek rajzaikban sokkal több mindent közölnek önmagukról, a világról alkotott képükről, mint azt szavakba tudnák formálni. Rénesné Eller Gertrúd andragógus, grafológus, humán “Komplex rajzelemzés” akkreditált program és módszertan alapítója előadásában arról beszél, hogyan is értelmezzük ezeket a szimbólumokba öntött gondolatokat. Hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Lezsák Sándor költői estje - meghívó
2016. március 29., kedd

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt kulturális programunkra, melynek vendége Lezsák Sándor költő, tanár, az Országgyűlés alelnöke és a Lakitelek Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Értékfeltáró munkájukat mutatták be a Zenta Kollégium tagjai
2016. március 28., hétfő

A Lakiteleki Népfőiskola által szervezett értékfeltáró kollégiumok tizedik állomásán Zenta község településeit kutatták egyetemisták.

Tovább
POZSGAY
2016. március 26., szombat

Megosztó egyéniség volt, óriási műveltséggel. Az akkori állampárt, az MSZMP utolsó egyik vezető egyéniségeként tevékenyen részt vett – burkoltan-nyíltan – az állampárt lebontásában, a kádári kommunista diktatúra szétverésében.

Tovább
További híreink »

Eseménynaptár

<< 2016. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  6  7  8  910
1112131417
18192021222324
252627282930 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.