Ma 2015 július 6. hétfő, Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.

Hírek

Mr. Jupiter bűvésztábora a Lakiteleki Népfőiskolán
2015. július 6., hétfő


A Népfőiskola Alapítvány napközi jellegű bűvésztábort szervez 2015. augusztus 10-14 között, naponta 8.00-16.00 óráig, iskolások részére.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Megkezdődött a Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyetem
2015. július 1., szerda

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskolai Alapítvány kuratóriumának elnöke a Lakiteleki Népfőiskolán tartott megnyitón hangsúlyozta, hogy a szabadegyetem olyan meghívásos nemzetpolitikai műhely, amely az elmúlt hónapok népfőiskolai törekvéseit, feladatait, eredményeit, tapasztalatait összegzi.

Tovább
Aki soha nem beszélt mellé
2015. július 1., szerda

Minden költő legfontosabb munkaeszköze és egyben munkájának tárgya a nyelv. Akár leírt, akár beszélt formájában csodára képes: segítségével képeket alkothatunk és mutathatunk meg, amelyek, ha a költői mesterség szabályainak megfelelően készültek, a hallgatóhoz és olvasóhoz is a költő megteremtette pontossággal jutnak el.

Tovább
A tárlatok lendületet adnak az alkotóknak
2015. július 1., szerda

Szabadban, műteremben és közösségben alkottak a kecskeméti zöldházas tanítványok. A Lakiteleken megtartott táborban lelkesen figyelték az időjárás- és fényviszonyokat, melyet rögtön papírra, később vászonra vetettek.

Tovább
Konferencián mutatta be a Tanyafejlesztési Programot az FM
2015. június 26., péntek

A Nemzeti Tanyafejlesztési Programot bemutató konferenciát szervezett a Földművelésügyi Minisztérium pénteken a Lakiteleki Népfőiskolán. Az esemény aktualitását a hamarosan megjelenő tanyafejlesztésre irányuló pályázat adta.

Tovább
Idén is Kárpát-medencei Szabadegyetem a Népfőiskolán - meghívó
2015. június 24., szerda

Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő, nagy sikerű eseménysorozat idén is ismeretekben és élményekben gazdag programkínálatával várja érdeklődő vendégeit a Lakitelek Népfőiskolán.

A részletes programért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

A 2015. évi Tanyafejlesztési Program részletes bemutatása - előadás
2015. június 24., szerda

„A tanya, a tanyás településrendszer és gazdálkodási forma a magyar nemzeti örökség része, amelynek fennmaradása, új életre keltése és fejlesztése nemzeti érdek.” - 2015. június 26-án, pénteken 10.30-tól a lakiteleki Népfőiskola Kölcsey házában Szabó Mátyás a Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály főosztályvezetője tájékoztató előadást tart.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Az akadálymentes élet reményével - meghívó
2015. június 24., szerda

2015-ben 16. alkalommal rendezzük meg az egészségkárosultak napját a Lakitelek Népfőiskolán. Az évente hagyományosan sorra kerülő, egész napos találkozó időpontja idén 2015. június 27. szombat, amelyre családjával, barátaival és sorstársaival együtt ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk!

A részletes programért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Otthonról indultunk, haza érkeztünk
2015. június 22., hétfő

Június 19–20-án közös kirándulást szervezett Lakitelekre és Ópusztaszerre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezete és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület.

Képes beszámolójukat a tovább gombra kattintva olvashatják.

Tovább
Kincsem lovas tábor - felhívás
2015. június 18., csütörtök

A Népfőiskola Alapítvány 9 és 13 év közötti gyerekeket vár bentlakásos nyári lovas táborába, 2015. július 12 - 18 között.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Felhívás - Keleti műfordítói és országismereti táborok a Népfőiskolán
2015. június 17., szerda

A Lakiteleki Népfőiskola 2015. augusztus 9-16. között 5 műfordítói, illetve országismereti tábort szervez közel 100 fő részvételével. Tervezett táboraink a következők: belarusz-magyar országismereti tábor, kazah-magyar országismereti tábor, mongol-magyar műfordítói tábor, orosz-magyar műfordítói tábor, ukrán-magyar műfordítói tábor.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

Meghívó, pályázat

Úszótábor IV.
2015. júl. 13.
Nagycsaládosok tábora
2015. júl. 13.
VíziTorna
2015. júl. 19.
Úszótábor V.
2015. júl. 27.
Kapaszkodó tábor
2015. aug. 3.

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.