Ma 2014 április 18. péntek, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Hírek

Ismét ulti-bajnokság a Népfőiskolán - meghívó
2014. április 15., kedd

Az idei évben nyolcadik alkalommal várjuk szeretettel a kártyát szerető és értő közönséget a Lakitelek Népfőiskolán zajló megmérettetésre.

Részletekhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Moldvai csángókat tanító pedagógusok továbbképzése Lakiteleken
2014. április 10., csütörtök

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön, a népfőiskolán tartott köszöntőjében hangsúlyozta: rendkívül nagy felelősség, de egyúttal óriási lehetőség is a moldvai csángómagyarok gyermekeinek magyar nyelvre tanítása.

Tovább
Elhunyt Ungvári Mihály
2014. április 8., kedd

Mély fájdalommal, tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy Ungvári Mihály, festőművész, a Kötegyán Baráti Kör Egyesület elnöke, életének 64. évében, 2014. április 5-én elhunyt.

Tovább
Húsvétváró kézműves foglalkozás a lakiteleki Népfőiskolán
2014. április 5., szombat

Szombaton délelőtt a borongós, csepergős időben jó volt egy kicsit a Húsvétra, a vidám színes tavaszra hangolódni a Népfőiskola egyik tantermében Vargáné Bodor Judit, a lakiteleki kézműves szakkör vezetőjének segítségével.

Tovább
Helyi címerünk - pályázati felhívás
2014. április 2., szerda

A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet alsó- és felső tagozatos általános iskolai tanulók részére. A résztvevők feladata, hogy küldjenek bármilyen technikával készült rajzot, festményt településük címerének másolatáról (akár a település jellegzetes épületei környezetében), amely legfeljebb A3-as (42x30cm) méretű.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Húsvétváró kézműves foglalkozás - meghívó
2014. április 2., szerda

Húsvétra hangoló kézműves foglalkozásra hívjuk azokat a családokat, gyermekeket és felnőtteket, akik saját készítésű húsvéti dekorációval szeretnék hangulatosabbá tenni otthonukat és fogadni a locsolkodókat.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Tőkés László EP-képviselő március 28-i nyilatkozata
2014. április 1., kedd

Áldott legyen Antall József néhai miniszterelnök, valamint Szacsvay Imre néhai országgyűlési jegyző emléke, akiknek tavaly decemberben Székelyhídon, illetve idén, március idusán, Biharsályiban szobrot állítottak. Önmagában tekintve csak örvendenünk lehetne mindkét történelmi, politikai nagyságunk emléke ilyetén megörökítésének.

Tovább
A könyv az Internet világában is értékadó!
2014. április 1., kedd

„A könyv az internet világában is értékadó” – e gondolat reménységével és egy jövőbeni együttműködés képével vette át Jokhel Árpád az 90 db könyvből álló támogatást a Népfőiskola munkatársaitól, Molnárné Lezsák Anna Emigrációs Gyűjteményvezetőtől, Lendvai Edit IKSZT programvezetőtől és Kis Márta könyvtárostól.

Tovább
''Kobzán a dal...''
2014. április 1., kedd

A kárpát-medencei középiskolásoknak meghirdetett történelmi vetélkedő döntőjének előestéjén Buda Ádám énekmondót hívtuk vendégül a Népfőiskolára, hogy „régizenét” zenéljen.

Tovább
Két történelmi vetélkedő eredményei
2014. március 30., vasárnap

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a lakiteleki Eötvös Iskola idén tizenkilencedik alkalommal hirdette meg általános iskolások és tizedik alkalommal középiskolások számára történelmi versenyét.

Tovább
''Kobzán a dal…'' - a reformkortól a kiegyezésig - meghívó
2014. március 24., hétfő

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a Népfőiskola Könyvklub következő összejövetelére, melynek vendége Buda Ádám énekmondó lesz.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2014. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3
171819
2223
    

Meghívó, pályázat

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.