Ma 2015 november 30. hétfő, András és Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.

Tájékoztatjuk a Népfőiskola Alapítvány látogatóit, hogy a Népfőiskolai beruházás első részének munkálatai befejeződtek.

A program második részében a meglévő épületeink felújítása megkezdődött, ezért a Népfőiskola az IKSZT programjain kívül, külső rendezvényeken várja a résztvevőket. Mindezekről továbbra is tájékoztatjuk a honlap olvasóit.

A Népfőiskola Alapítvány épületeinek felújítása várhatóan 2016. június 30-ig tart, ezen idő alatt látogatókat csak az IKSZT programjain, valamint a külső rendezvényeken tudunk fogadni. Köszönjük megértésüket!


Hírek

Uszodai nyitva tartás az ünnepek alatt
2015. november 27., péntek

Kedves Vendégeink! A Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő az ünnepek alatt 2015. december 24. csütörtöktől 2016. január 1. péntekig megváltozott nyitva tartással várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Az ünnepi nyitva tartás megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Ökokerti zöldségek a téli táplálkozásban
2015. november 26., csütörtök

Tegnap este a Népfőiskolán egy előadáson, majd az azt követő beszélgetés során sok szó esett a téli, egészséges, zöldségfogyasztásról.

Tovább
20 év múlva a Marson - felhívás
2015. november 25., szerda

Endrédy Vendel egykori matematika-fizika szakos tanár, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója, Zirci Apát tiszteletére a Közi Horváth József Népfőiskola országos csillagászati tablókészítő pályázatot hirdet.

Tovább
Képeslap készítés karácsonyra - meghívó
2015. november 22., vasárnap

Szeretettel várjuk azokat a gyerekeket és szüleiket, akik családtagjaikat, barátaikat saját készítésű, festett képeslapokkal szeretnék üdvözölni karácsonyra.

A részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Ökokerti tennivalók tél elején - meghívó
2015. november 22., vasárnap

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a Népfőiskola Biokertészetébe, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a természet rendjét megértő, a termelő és a fogyasztók közötti egyensúlyt fenntartani képes és ezt a kertészkedésében leképező gazdálkodás módszereivel.

A részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Megnyílt a Zenta Kollégium
2015. november 21., szombat

Ünnepélyes keretek között nyílt meg szombaton délelőtt a zentai Royal Szállóban a Zenta Kollégium. Az intézmény a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hungarikum Bizottság támogatásával kezdte meg munkáját.

Tovább
A lengyel–magyar barátság nyomában
2015. november 18., szerda

Több dokumentumfilmjében a magyarok és a lengyelek egymáshoz való viszonyát kutatja Zajti Balázs filmrendező, aki a XV. Lakiteleki Filmszemlén a Szeptember katonája című portréfilmjéért az Országgyűlés elnöke, az Echo Televízió és a Magyar Hírlap különdíját érdemelte ki.

Tovább
A bányais diákok a világ élmezőnyéhez tartoznak robotikában
2015. november 13., péntek

Szenzációs sikert ért el a katari „nemzetközi robotolimpián” a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium háromfős csapata: kategóriájukban a 15. helyezést szerezték meg.

Tovább
Lezsák Sándor szerint napjainkban fejeződik be a rendszerváltoztatás
2015. november 11., szerda

A tanár, aki megszervezte a lakiteleki találkozót, ma az Országgyűlés alelnöke. A Kossuth Rádió Arcvonások rendszerváltoztatásról szóló sorozatának vendége, Lezsák Sándor volt.

Tovább
Kihelyezett Ibér-Amerika Kollégiumi hétvége Szankon
2015. november 10., kedd

Szankon, az 1451-ben már írásos emlékekben említett településen tartotta kihelyezett hétvégi alkalmát a Lakiteleki Népfőiskola Ibér-Amerika Kollégiuma.

Tovább
Háztartászöldítés örömmel - meghívó
2015. november 9., hétfő

A Népfőiskola Alapítvány szeretettel hív minden kedves érdeklődőt 10 alkalomból álló foglalkozássorozatára, amelyeken az ingyenes, könnyed tanulásé a főszerep és lehetőség nyílik kreatív tapasztalatcserére a környezetbarát háztartásvezetés témaköreiben.

A részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. November >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7
  91112131415
1617192021
23242629
30      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.