Ma 2015 február 1. vasárnap, Ignác napja van. Holnap Karolina és Aida napja lesz.

Hírek

Szükség volt a borászok szaktudására
2015. január 28., szerda

Szőlészeti-borászati bormarketing konferencia zajlik ezen a héten, a Lakitelek Népfőiskolán. A tegnap délelőtti fórumon jelen volt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke is.

Tovább
Értékmentés a Délvidéken
2015. január 27., kedd

A határon túli magyar területek értékeinek feltárása program első részeként.

A Lakiteleki Népfőiskolán már vagy másfél évtizede szerveződtek olyan kollégiumi formájú terepmunkával járó programok, amelyek a hazai társadalmi, gazdasági, szociális viszonyainkat kutatták, tárták fel és adtak képet a tanyákról, a ciánszennyezett Tisza mellékéről vagy a vidék pénzgazdálkodási szokásairól, gyakorlatáról.

Tovább
Dolgozói tréning és évnyitó
2015. január 26., hétfő

A múlt héten három napot együtt töltöttek a Népfőiskola munkatársai. Személyiségfejlesztő és kommunikációs tréningen vettek rész, majd pénteken Lezsák Sándor, a Népfőiskola Kuratóriumának elnöke hivatalosan is megnyitotta a népfőiskolai évet.

Tovább
Endrédy Vendelre emlékeztek Agyagosszergényben
2015. január 24., szombat

A néhai zirci apátra, Endrédy Vendelre emlékeztek a Közi Horváth József Népfőiskolán (január 17-18.), születésének 120. évfordulója alkalmából.

Tovább
Véradás a Népfőiskolán
2015. január 24., szombat

Az elmúlt évekhez hasonlóan január utolsó munkanapján ismét lehetőség nyílik véradásra a Népfőiskolán. Kérjük, hogy minél többen jöjjenek el! A VÉRADÁS ÉLETMENTÉS.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

XVI. Szőlészeti, Borászati és Bormarketing Konferencia - meghívó
2015. január 21., szerda

A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Népfőiskola hívja a szőlővel, borral foglalkozó gazdákat és érdeklődőket. 2015. január 26-30-ig a XVI. SZŐLÉSZETI, BORÁSZATI ÉS BORMARKETING KONFERENCIA helyszíne a Népfőiskola. Az alábbi előadásokra kedden és szerdán térítésmentesen várunk minden kedves érdeklődőt

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Falugondnokok képzése a Népfőiskolán
2015. január 18., vasárnap

A Falugondnokok Duna- Tisza Közi Egyesülete a héten ismét a Népfőiskolán tartotta soron következő képzési hetét, melyre Lakitelekről és a környező megyékből érkeztek a falu-, illetve tanyagondnokok.

Tovább
A nagyságos fejedelem, II. Rákóczi Ferenc élete és kora - felhívás
2015. január 13., kedd

A Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet Szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet. A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) általános iskolás korú (10–14 éves), valamint középiskolás korú (14–19 éves) fiatalok csapatait várjuk.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

120 éve született Endrédy Vendel - meghívó
2015. január 10., szombat

Szeretettel meghívjuk Önt a Közi Horváth József Népfőiskola által szervezett megemlékezésre Endrédy Vendel O.Cist. néhai zirci apát születésének 120. évfordulója alkalmából.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Ismét kinyit az uszoda
2015. január 9., péntek

A Gyarmati Dezső tanuszoda és termálfürdő január 15-én, csütörtökön 15 órától újra várja az úszni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A nyitva tartási időben hideg-vizes úszómedence, sószoba, sószauna, 38 C fokos termálmedence és büfé áll vendégeink rendelkezésére.

A részletes nyitva tartásért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Lakiteleki filmünnep az Urániában - meghívó
2015. január 7., szerda

A Közösségi Televíziók – Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, esszéíró, prózaíró tiszteletére rendezett – XIV. Filmszemléje díjnyertes alkotásaiból, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az URÁNIA Nemzeti Filmszínház ünnepélyes filmbemutatót tart 2015. január 21-én, szerdán 16 órakor.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. Február >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  8
  9101112131415
19202122
26 

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.