Ma 2015 augusztus 28. péntek, Ágoston napja van. Holnap Beatrix és Erna napja lesz.

Hírek

Alkot a vidék értelmisége
2015. augusztus 26., szerda

Költő, szerkesztő, Kölcsey-díjas, Pilinszky-díjas irodalmár. Agócs Sándor verseivel szerepel antológiában, és harminc év alatt három önálló verseskönyvét adták ki. A lakiteleki Antológia Kiadó és Nyomda Kft. vezetőjeként és szerkesztőjeként segíti új művek kiadását.

Tovább
Angyal a földi pokolban - meghívó
2015. augusztus 25., kedd

Az Antológia Kiadó és a Litea Könyvesbolt szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait a 25 éves Antológia Kiadó jubileumi rendezvényére, Zsuffa Tünde: ANGYAL A FÖLDI POKOLBAN... című regényének bemutató estjére.

A részletes programért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Több mint száz versenyző a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóján
2015. augusztus 17., hétfő

Több mint száz versenyző vesz részt a hétfőn Lakiteleken kezdődött Sakkozó Magyarok Világtalálkozóján, a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) által is elismert megmérettetésen bárki szerezhet minősítést és Élő-pontokat.

Tovább
Beszélgetés Kassai Lajossal
2015. augusztus 17., hétfő

Kassai Lajos lovasíjász, a Lakitelek Népfőiskola Kuratóriumának tagja volt az Echo TV Világ-Panoráma című műsorának vendége.

Tovább
Lezajlott a Csehov orosz-magyar színházi műhely
2015. augusztus 16., vasárnap

A Tolsztoj Társaság szervezésében 2015. augusztus 9-én immár második alkalommal vette kezdetét a Csehov orosz-magyar színházi műhely, melynek keretében orosz szakos magyar egyetemisták, és magyar szakos orosz egyetemisták tanultak be és adtak elő a tanult idegen nyelvükön egy drámarészletet augusztus 14-én pénteken este.

Tovább
Országismereti táborok Lakiteleken
2015. augusztus 11., kedd

Belső-Ázsia népeinek nyelvét tanítja a népfőiskola

Öt műfordítói, valamint ország­ismereti tábort szervez több mint száz ember részvételével augusztus 9. és 16. között a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány - közölte tegnap Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Lakiteleki Népfőiskolán tartott nyitórendezvényen.

Tovább
Köszönet a támogatásért
2015. augusztus 11., kedd

Kész Barnabás, a kárpátaljai Karácsfalván megrendezett Mikes Kelemen Hagyományőrző Alkotótábor vezetőjének levele Lezsák Sándorhoz.

Tovább
Műfordítói és országismereti táborokat tartanak a Népfőiskolán
2015. augusztus 10., hétfő

Összesen öt műfordítói, illetve országismereti tábort szervez több mint száz ember részvételével augusztus 9. és 16. között a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány - ismertette Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke hétfőn, a Lakiteleki Népfőiskolán tartott nyitórendezvényen.

Tovább
Az 1956-os Pesti Srác Alapítvány nyári tábora
2015. augusztus 5., szerda

Negyedik alkalommal szervez nyári tábort lengyel, cseh, szlovák és magyar középiskolás diákok részére az 1956-os Pesti Srác Alapítvány a Lakiteleki Népfőiskolával együttműködve – közölte az alapítvány vezetője szerdán az MTI-vel.

Tovább
A Gördölő Tánccsoport nyári tábora
2015. augusztus 5., szerda

A kerekesszékes Gördülő Tánccsoport a lakiteleki Népfőiskolán tartotta edzőtáborát. Az új műsorukat június utolsó szombatján, az Akadálymentes napon mutatták be sok száz néző előtt.

Tovább
Befejeződtek a nyári úszótáborok a Népfőiskolán
2015. augusztus 5., szerda

A lakiteleki Népfőiskola 2012-ben fogadta először úszótáborába a gyermekeket. Ezen a nyáron 5 héten át tanultak úszni a lakiteleki és környékbeli gyerekek a Gyarmati Dezső Tanuszodában.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     
26272829
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.