Ma 2015 október 9. péntek, Dénes napja van. Holnap Gedeon napja lesz.

Hírek

Élővé tenni történelmünket
2015. október 6., kedd

Jurta, fazéksisak és 15 kilós ing - A hagyományos népi mesterségek és a kárpátaljai értékek népszerűsítését szolgáló programsorozat után most a magyarság történelmét kívánja a szó szoros értelmében is kézzelfoghatóvá tenni vidékünkön a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület (KNE).

Tovább
Téli nyitva tartás az uszodában
2015. október 3., szombat

Kedves Vendégeink! A Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő 2015. október 6. keddtől megváltozott nyitva tartással várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Hétfő továbbra is szünnap, kedd - péntek: 15-22 óra között, szombat - vasárnap: 10-22 óra között vehetik igénybe szolgáltatásainkat.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Omnia Vincit Amor
2015. október 1., csütörtök

Már előző, az édesapjának emléket állító Paprika, rummal című kötetében is látszott: az írónő, nyilván amolyan családi örökségként, olyan jól ismeri a huszadik század magyar történelmét, mintha már a második világháborúban is a szereplők mindennapjainak tevőleges résztvevője lett volna.

Tovább
Elhunyt Turcsány Péter
2015. október 1., csütörtök

A Magyar Írószövetség szomorúan tudatja, hogy

Turcsány Péter

költő, író, szociológus, műfordító, könyvkiadó 2015. szeptember 29-én váratlanul elhunyt.

Tovább
Mindszenty-szobrot avattak Kecskemét főterén
2015. szeptember 27., vasárnap

Mindszenty József bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása bronz mellszobrát avatták fel Kecskemét főterén, a Nagytemplom előtt vasárnap.

Tovább
Csíki csapatok nyertek Lakiteleken
2015. szeptember 26., szombat

Márton Áron, a XX. század püspöke címmel Kárpát-medencei vetélkedőt hirdetett a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Lakiteleki Népfőiskola, a Székelyföld Alapítvány és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. A játékos versenyre Kárpát-medencei középiskolásokból álló háromtagú csapatok jelentkeztek.

Tovább
Iam Tempus Est – a Márton Áron-pályázat eredménye
2015. szeptember 26., szombat

Az alábbiakban tesszük közzé a Székelyföld kulturális folyóirat és a Lakiteleki Népfőiskola Márton Áron-pályázatának eredményét.

Tovább
Márton Áron, a XX. század püspöke – a vetélkedő nyertesei
2015. szeptember 26., szombat

Az alábbiakban közzé tesszük a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Lakitelek Népfőiskola, a Székelyföld Alapítvány és a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által meghirdetett Kárpát-medencei középiskolai vetélkedő nyerteseinek névsorát.

Tovább
Márton Áron püspök életéről rendeznek vetélkedőt Lakiteleken
2015. szeptember 25., péntek

Márton Áron, a XX. század püspöke címmel Kárpát-medencei vetélkedőt rendeznek pénteken a Lakiteleki Népfőiskolán.

Tovább
A képírás felelőssége
2015. szeptember 24., csütörtök

Nagy körültekintést igényel egy film elkészítése. A kép "írása "során ugyanis a kamera sokszor a lélek és az élet legmélyebb rétegeibe is behatol, vagy éppen fordítva, meg sem karcolja azt, ennélfogva érdektelenné válik. Ezek a kérdések is terítékre kerültek a szerdán zárult Lakiteleki Filmszemlén.

Tovább
Véget ért a filmszemle
2015. szeptember 24., csütörtök

A Szenesek és az Édes Erdély, itt voltunk című film nyerte meg a Lakiteleki Filmfesztivált, amit idén Gaál István rendező-operatőr emlékére hirdettek meg. A tizenötödik alkalommal megrendezett filmes seregszemlén holtverseny alakult ki a két legjobb film között, így megosztott fődíjat kaptak az alkotók egy-egymillió forint értékben.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  6  7  8  9
131415161718
2021232425
2728293031 

Meghívó, pályázat

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.