Ma 2015 április 27. hétfő, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Hírek

Nyári úszótáborok a Népfőiskolán
2015. április 22., szerda

Szeretettel hívjuk és várjuk nyári, napközi jellegű úszótáborainkba az úszni tudó és még úszni nem tudó gyermekeket. A gyerekek délelőtt és délután tudásszintjüknek megfelelően vesznek részt az úszásoktatáson.

A táborok időpontjaiért és további részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Ünnepélyes kisbusz átadó - videó
2015. április 21., kedd

Az elmúlt héten a Népfőiskola adott helyszínt ahhoz az eseményhez, amelyen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár átadta a közbeszerzési eljárás keretében hosszú távra bérelt 20 mikrobusz kulcsait a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodavezetőinek.

Tovább
Bio Ganoderma és Társai Szakmai Nap - meghívó
2015. április 21., kedd

„Ősi tudással a modern kor emberéért" - Gyöngyösi Sándor Biogazdasága tisztelettel hív és vár minden kedves érdeklődőt színvonalas előadásokkal, termékbemutatóval és kóstolóval, igény szerint üzemlátogatással egybekötött szakmai napjára.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Püspöki szentmisével kezdődött az Apor- és Mindszenty-emlékünnepség
2015. április 20., hétfő

Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól" – idézte Mindszenty József hercegprímás szavait Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.

Tovább
Mi a jó házasság titka?
2015. április 20., hétfő

Megismerkedésükről, családjukról és a jó házasság titkairól beszélt Lezsák Sándor és felesége a kiskunfélegyházi közgázos diákoknak, de szó esett például a nagyrévi méregkeverő asszonyokról is.

Tovább
A magyar nyelv nagykövetei Moldvában
2015. április 19., vasárnap

Számunkra természetes, hogy anyanyelvünkön szólhatunk, hogy magyar szentmiséken, ünnepeken, tanórákon vehetünk részt. Annyira természetes, hogy sokszor meg sem becsüljük ezeket a lehetőségeket. Hidegen hagynak bennünket hagyományaink, ünnepeink. A határainkon túl élő magyarok azonban komoly erőfeszítéseket tesznek anyanyelvük, ünnepeik, hagyományaik megőrzésért.

Tovább
''A tízparancsolatból legalább kettőt''
2015. április 18., szombat

Természetes, hogy vannak súrlódások a frakciószövetségen belül, de egy kudarc, így a tapolcai vereség következménye az is lehet, hogy még jobban összecsiszolódnak – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő.

Tovább
A vers ereje - Kádár félelme
2015. április 16., csütörtök

2015. április 17-én pénteken 16:10 perckor kezdődően, a Duna World műsorára tűzte A vers ereje – Kádár félelme című 52 perces dokumentumfilmet, melyet szeretettel ajánlunk figyelmükbe.

Tovább
ParaDance Company és a lakiteleki elsősök
2015. április 15., szerda

Múlt hét pénteken délelőtt a ParaDance Company kerekesszékes tánccsoport népfőiskolai edzőtáborát meglátogatták a lakiteleki általános iskola elsősei Gulyásné Dantesz Ágnes tanítónővel. A kisdiákok bepillantást nyertek egy táncpróba folyamatába.

Tovább
Tájékoztatás rendhagyó uszodai nyitva tartásról
2015. április 12., vasárnap

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Népfőiskola termál medencéje 2015. április 14-én, kedden karbantartás miatt nem fog üzemelni. Az uszoda többi szolgáltatása - szauna, sószoba, úszómedence - a megszokott időben, 15 órakor nyit.

Megértésüket köszönjük.

A Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő munkatársai

Moldvai csángó falvakban több mint kétezer gyerek tanulhat magyarul
2015. április 11., szombat

Másfél évtizede még lehetetlennek tűnt, hogy moldvai csángó falvakban iskolán kívüli, majd iskolai foglalkozások keretében magyar nyelvre tanítsák a csángómagyarok gyermekeit. Mára az egykori elképzelés szervezett formát öltött.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. Április >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6
151819
21222324
2729   

Meghívó, pályázat

VíziTorna
2015. máj. 10.
Úszótábor I.
2015. jún. 22.
Úszótábor II.
2015. jún. 30.
Úszótábor III.
2015. júl. 6.
Úszótábor IV.
2015. júl. 13.

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.