Ma 2014 szeptember 1. hétfő, Egyed és Egon napja van. Holnap Rebeka és Dorina napja lesz.

Hírek

''Emlékezz Európa'' nemzetközi nyári diáktábor 2014
2014. augusztus 31., vasárnap

Augusztus elején ismét megszervezésre került a Pesti Srác Alapítvány és a Visegrádi Alap támogatásával az "Emlékezz Európa" nemzetközi nyári diáktábor. Négy ország, öt városából és hat középiskolából vett részt összesen 40 diák és 8 tanár, a tábor közös nyelve az angol volt.

Tovább
Emlékpadot avattak Fekete Pál tiszteletére Lakiteleken
2014. augusztus 26., kedd

Fekete Pál rendszerváltó politikus születésének 75. évfordulóján emlékpadot avatott Lezsák Sándor kedden a lakiteleki Népfőiskola kertjében. Fekete Pál, aki 1990-től 1994-ig képviselte Kiskunfélegyházát az Országgyűlésben, sok szállal kötődik a népfőiskolához - mondta avatóbeszédében az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola alapítója.

Tovább
OPSZ Lovas Tagozat - Sikerek után is lendületben
2014. augusztus 26., kedd

Az Országos Polgárőr Szövetség Közgyűlésén dr. Túrós András, az OPSZ elnöke „sikerágazatként” aposztrofálta a polgárőr lovas tagozatot. Nem véletlenül, hiszen a lovas önkéntes bűnmegelőzők fennállásuk rövid ideje alatt is maradandót alkottak.

Tovább
Mongol műfordító tábor - beszámoló
2014. augusztus 26., kedd

Eredményesen zárult hétfőn a lakiteleki Népfőiskolán az első Mongol műfordító tábor, amelynek ötnapos szakmai programjában 12 fiatal vett részt. A mongol irodalom és általában a mongol műveltség iránt érdeklődő, a mongol nyelvet magas szinten művelő ifjú szakemberek képzésére Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke tett javaslatot korábban.

Tovább
Nagycsaládos tábor a lakiteleki Népfőiskolán
2014. augusztus 25., hétfő

A lakiteleki Népfőiskola 2014-ben is lehetőséget nyújtott három, vagy annál több gyermeket nevelő szülőknek kedvezményes családi nyaralásra a Nagycsaládosok táborában.

Tovább
A nyugati magyar emigráció szellemi organizátora
2014. augusztus 25., hétfő

Borbándi Gyulától búcsúzva elsősorban ez juthat eszünkbe róla. Alighanem fáradhatatlansága, áttekintő képessége és a jó ügyek szolgálatában legendás alázata rendelte őt erre a tiszteletre méltó élethivatásra.

Tovább
Gondolatjel - Interjú Lezsák Sándorral
2014. augusztus 24., vasárnap

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke a lakiteleki sátortól a népfőiskoláig. Múltról, jelenről, Magyarországról és Európáról mondja el gondolatait az MR1 Kossuth Rádió Gondolat-jel című műsorában.

Tovább
Székely zarándokok a lakiteleki Népfőiskolán
2014. augusztus 21., csütörtök

Egy busznyi székely zarándok érkezett a lakiteleki Népfőiskolára augusztus 21-én, csütörtökön délután. Fogadta őket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és felesége Lezsák Sándorné Sütő Gabriella, a Népfőiskola igazgatója.

Tovább
Mongólia nagyra értékeli Magyarország keleti nyitás politikáját
2014. augusztus 21., csütörtök

Mongólia nagyra értékeli Magyarország keleti nyitás politikáját, amelyben szerepe van a Lakiteleki Népfőiskolának is – mondta Gandi Tugsjargal, Mongólia magyarországi nagykövete csütörtökön Lakiteleken.

Tovább
Véget ért a sakktalálkozó
2014. augusztus 20., szerda

A Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XIX. világtalálkozóján, augusztus 11-19 között 85-en játszottak a lakiteleki Népfőiskolán. A fő versenyen 66 játékos nemzetközi minősítési pontokért is, a gyermek-mezőny 19 résztvevője csak a díjakért, dicsőségért sakkozott.

Tovább
Nagy siker a drámatáborban
2014. augusztus 19., kedd

2014. augusztus 18-án este fergeteges sikerrel zárult a Tolsztoj Társaság első, egyetemistáknak meghirdetett orosz-magyar drámatábora. 2014 februárjában, amikor az ismertetővel és a jelentkezési lapok szétküldésével a program elindult, célunk elsősorban az volt, hogy egy idegen nyelvű színdarab betanulásával és bemutatásával a hallgatók aktívan, intenzíven foglalkozzanak a nyelvvel.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2014. Szeptember >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4
  91011
15161718
22262728
2930     

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.