Ma 2015 augusztus 3. hétfő, Hermina napja van. Holnap Domonkos és Dominika napja lesz.

Hírek

Jubileumához érkezett a Sakkozó Magyarok Világtalálkozója
2015. július 29., szerda

20. alkalommal rendezik meg - a Népfőiskola Alapítvány Lakitelek szervezésében - a Kárpát medencében sakkozó magyarok világtalálkozóját. A versenyt augusztus 17- 25. között bonyolítják le.

Tovább
A komolyzenei élet üde színfoltja
2015. július 27., hétfő

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar tábora a Lakitelek Népfőiskolán

A szekciók próbáival megkezdődött a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar felkészülése a kárpátaljai, aradi, szabadkai, kecskeméti és lakiteleki helyszíneket érintő koncertturnéra.

Tovább
Nagycsaládosok tábora volt a Népfőiskolán
2015. július 20., hétfő

Az elmúlt múlt héten többgyermekes családok táboroztak a Népfőiskolán.

A lakiteleki Népfőiskola ez évben is támogatást nyújtott a három, vagy annál több gyermeket nevelő családoknak, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben elérhetővé, megélhetővé váljon a közös nyaralás élménye.

Tovább
Felhívás - Pályázz a XV. Lakiteleki Filmszemlére!
2015. július 20., hétfő

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület Gaál István, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező fényképész, operatőr emlékezetére meghirdeti A XV. Lakiteleki Filmszemlét.

Tovább
A Rákóczi zarándoklatról
2015. július 13., hétfő

Múlt héten hazaérkezett az a Rákóczi zarándok csoport, melyet Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke vezette Szlovákiába és Kárpátaljára, Rákóczi Ferenc életének főbb állomásaira. Jövőre Doberdóba tart majd a zarándoklat.

Tovább
Hírös Tanoda Néptánctábor a Népfőiskolán
2015. július 13., hétfő

A kecskeméti Hírös Tanoda Csuporka, Sodrás, Boróka néptánccsoportjai néptánctáborban vettek részt a lakiteleki Népfőiskolán. A táncoktatással, mókás népmesei feladatokkal, éjszakai „róka” kereséssel tűzdelt hét után a néptáncosok a hat nap alatt megtanult tánctudásukról péntek délután gálaműsorral adtak számot.

Tovább
Zarándokút a nagyságos fejedelem nyomában
2015. július 13., hétfő

A szabadság szeretete és a vágy

Július 7. és 9. között II. Rákóczi Ferenc életének főbb állomásait kereste fel egy csapatnyi diák Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola megalapítója társaságában.

Tovább
Honismereti kirándulás az összetartozás jegyében
2015. július 12., vasárnap

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola 2015. július 11-12. között kirándulást szervezett Ópusztaszerre, a Nemzeti Történeti Emlékparkba, a nemzeti összetartozás kifejezésének egyik legjelentősebb színhelyére, illetve a Lakitelek Népfőiskolára.

Tovább
Jubiláló Kösöntyű néptánctábor
2015. július 10., péntek

Már két évtizede, hogy nyaranta a népfőiskolán találkoznak

Két évtizedes múlttal rendelkezik a Kösöntyű néptánctábor, amit minden évben a népfőiskolán rendeznek Balogh Ildikó és Fantoly Gyula szakmai irányításával.

Tovább
Szobrot avattak Lakiteleken
2015. július 8., szerda

Lakitelek hungarikum. Szellemi Ópusztaszer. A kommunizmus utáni korszak nemzeti lelkiismerete, oroszlánrészt vállalt az idegen elnyomás marta lelki sérülések gyógyításából. Akit arra érdemesnek találnak, annak szobrot állítanak, a magyarság különleges kortárs értékének, annak, akire oda kell és oda kellett figyelni.

Tovább
Mellszobrot kapott Szíj Rezső
2015. július 8., szerda

Két unoka is játszott a nagyapa tiszteletére

A száz évvel ezelőtt született Szíj Rezső mellszobrát avatták fel a Népfőiskolán, amit Lantos Györgyi szobrászművész készített.

Tovább
További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2015. Augusztus >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     
26272829
31      

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.