Ma 2014 október 24. péntek, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Hírek

Szemben a hengermentalitással
2014. október 22., szerda

Lezsák Sándor csendes szavú ember. Nem keresi kivont karddal a konfliktust. A kiskunfélegyházi önkormányzati választáson mégis szembeszállt a Fidesz megyei vezérkarával és az országos elnökség akaratával. Mert. Bár kockáztatnia kellett. És nyert. Borókai Gábor főszerkesztő nagyinterjúja a szerdán utcára kerülő Heti Válaszban.

Tovább
Elhunyt Németh Vince - gyászjelentés
2014. október 21., kedd

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy NÉMETH VINCE 2014. október 18-án, életének 76. évében elhunyt.

Visszatekintve tündéri szép együtt töltött múltunkba elmondhatjuk, hogy Vince a belső hangra figyelő, tisztán látó, mélyen érző, jósággal teli ember volt, akinek ezen talentumait a csillagok magasságából hozhatták le születésekor a jó angyalok.

Tovább
Községi megemlékezés - 1956
2014. október 20., hétfő

Kedves Lakitelekiek, Tisztelt Barátaink! Emlékezzünk együtt!

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 58. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezést szervezünk a Templom téri 56'-os kopjafához 2014. október 22-én 17 órakor.

Tovább
A gombák világa
2014. október 19., vasárnap

Szombaton este rendezték a Népfőiskola Alapítvány, a Tölgy Alapítvány és a Tőserdei Pálinkaház közös szervezésében, Lendvai Edit A gombák világa című előadását a Pálinkaházban. Ennek előzményeként az előadó gomba túrára hívta az érdeklődőket a Népfőiskola területére.

Tovább
Helyesírásban vetélkedtek a diákok
2014. október 19., vasárnap

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a lakiteleki Népfőiskola „Tollas Tibor Helyesíró egyéni- és csapatverseny”címmel versenyt hirdetett a 2014-2015. tanévben a Kárpát-medence magyar tannyelvű iskoláiban tanuló 3-4. osztályos tanulók részére.

Tovább
Gomba-túra a Népfőiskola körüli erdőkben - meghívó
2014. október 14., kedd

Szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat a lakitelekieket és nem lakitelekieket, akik szeretnék jobban megismerni a környezetünkben élő különleges élőlényeket, a gombákat.

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

Filmszemle 2014 - az előzsűri döntése
2014. október 13., hétfő

A Kistérségi és Kisközösségi Televíziók XIV. Szemléjének felhívásában kiírt határidőig hazai és határon túli alkotóműhelyekből, stúdiókból, egyénileg rendezőktől és szerkesztőktől, tovább néhány amatőr filmestől összesen 61 alkotás érkezett. Az előzsűri, Bíró Zoltán elnökletével a beküldött alkotásokat értékelte és 22 filmet javasolt a filmszemle versenyprogramjába.

Tovább
Pályázat helyi- és térségi népfőiskolák részére- eredményhirdetés
2014. október 9., csütörtök

A Népfőiskola Alapítvány 2014.július 03-án pályázatot hirdetett helyi- és térségi népfőiskolák részére. Felhívásunkra a megadott határidőig 46 pályázat érkezett.

A részletes eredmények megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra!

Tovább
Moszkvába hívták a Párcserét
2014. október 7., kedd

Az egyetlen kortárs orosz író, akinek egyszerre hat darabja fut a moszkvai színházakban. Jurij Poljakovnak Kecskeméten is tetszett a Párcsere, azaz a Homo Erectus című komédiája.

Tovább
Nem maradt el a felvonulás
2014. október 7., kedd

Nem egészen úgy sikerült az idei lakiteleki Őszköszöntő Nap, mint ahogyan azt a szervezők eltervezték. Az időjárás beleszólt a programokba.

Tovább
Elektronikus építéshatósági ügyintézés - fogadóóra
2014. október 7., kedd

A Tiszakécske Polgármester Hivatal a Népfőiskola Alapítvánnyal együttműködve FOGADÓÓRÁT tart az elektronikus építéshatósági ügyintézés (ÉTDR) témakörében, amelyen személyes ügyeikre is választ kaphatnak az érdeklődők (közterület-foglalási engedélyek, építéshatósági ügyintézés, telekalakítás, építési engedélyezés, használatbavétel).

Részletekért kattintson a Tovább gombra!

Tovább

További híreink »

Webkamera

Lakitelek Népfőiskola animált kameraképe

Kattintson a képre!

Eseménynaptár

<< 2014. Október >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2
2326
293031  

Magyar Örökség

Magyar Örökség Díj
2003 március 22-én a Magyar Örökség Díj kuratóriuma pedagógiai és közösségszervező munkássága elismeréséül Magyar Örökség Díjat adományozott a Lakiteleki Népfőiskolának.

Közhasznúság


Közhasznúsági jelentéseink

Munkatársaink


Akik velünk dolgoznak/dolgoztak.