Híreink
Ma 2022. december 6. kedd, Miklós, Döniz napja van.
Mikulás napja
Holnap
Ambrus
napja lesz.


Szivárvány Ovi

Az Eötvös Iskola Szivárvány Napköziotthonos Óvodájának hírei, aktualitások, fontos információk valamint képek a hónap eseményeiről - októberMegkezdődött a 2011/2012-es nevelési év | Sütő Lászlóné, óvodavezető


Valamennyi munkatársam nevében nagy szeretettel köszöntöm a honlap olvasóit a 2011/2012-es nevelési évben.

Az új óvodai évet 152 kisgyerekkel kezdjük meg. Közülük 102 kisgyerek és annak szülei már ismerősen léptek be óvodánk kapuján és örömmel üdvözöltük egymást szeptember elején.
50-en vannak, akik először jöttek közénk. Nagyon örülünk, hogy egészen jól sikerültek az első napok, hetek itt az óvodában. A gyerekek magabiztosan érkeznek, mára már alig akadt egy-két sírás. Reméljük, hogy akinek az elválás egy kicsit nehezebben sikerült azoknak is hamarosan felszáradnak a könnyei és csakis mosolygós, boldog kisgyerekkel találkozhatunk.
Az új nevelési évünket olyan óvodai környezetben kezdhetjük, amelyben a gyermekek biztonságban vannak. Az udvaron és csoportszobákban boldogan játszhatnak, sokat mozoghatnak, énekelhetnek, rajzolhatnak. Ebben az évben is sokat fogunk kirándulni, megyünk bábszínházba, múzeumba, úszunk, focizunk, tornázunk, táncolunk. Szeptember hónapban szülői értekezleteken beszéltük meg a közös dolgainkat a szülőkkel, családjukban látogattuk meg a gyerekeket.  Október hónapban megkezdődtek a foglakozások, sok-sok érdekes tevékenységekben vehetnek részt a gyerekek.


Visszatekintés a nyárra | Sütő Lászlóné, óvodavezető


Óvodánk az OVI-VAKÁCIÓ keretén belül  évek óta  a nyári szünetben  1 hetes ciklusokban programokat szervez a gyerekek számára a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány és a Szülői szervezet támogatásával. Az idén a TÁMOP 3.3.2/08/2  „ Esélyegyenlőség, igazságosabb Magyarország a mi községeinkben is „című pályázaton belül  NYITOTT ÓVODAI PROGRAMOK-kal vártuk a bölcsődéből, valamint az otthonról érkező gyerekek és azok szüleit, akik részt vehettek a már óvodás gyermekeknek szervezett nyári programokon. Megismerkedhettek az „óvodai légkörrel” (épület, dolgozók, leendő csoporttársak, játékok, foglalkoztató programok, stb…) Az idén is sor került lovaglásra, „indián táborra”, néptáncra, természetjárásra, bábkészítésre és pancsolásra. A programokat az óvó nénik szervezték és vezették nagy odaadással és körültekintéssel.


JÁTSSZUNK BÁBSZÍNHÁZAT!” | Gulyásné Varga Edit, óvónő


Bábozás hete
Ezen a héten az óvodába járó gyermekek a mesék birodalmába látogathattak el. Behozhatták kedvenc mesekönyveiket, melyből a legkedvesebb meséiket mutathatták meg, mondhatták el. Berendeztük a „mesés-bábos” részt az udvar árnyékos részén, állandó helyet választva ezzel a bábozáshoz. „Meseszőnyeget” készítettünk közösen (nagyméretű anyagra rajzolhattak mesékben előforduló dolgokat a gyerekek), amin a későbbiekben már nézőként lehettet helyet foglalni.
Közös választás alapján A só című népmeséhez készítettünk síkbábokat és fakanál bábokat, majd a gyerekek szervezésében előadást rendeztünk belőle. De a hét folyamán lehetőség volt arra is, hogy aki nem készít bábokat az is bábozhat kedve szerint különböző kész kesztyűs, illetve ujj bábokkal. A téma lezárásaként „Hétpróbát” tehettek a gyerekek versenyjáték formájában, melynek feladatait természetesen a mesékhez kapcsoltuk.
Ebbe a programba kapcsolódtak be a leendő óvodások egy délelőtt erejéig.
A bölcsödéből 10 kisgyermek látogatott el gondozó nénijük kíséretében, valamint 1 kisgyermek otthonról az édesanyjával.
Az apróságokat teljesen elvarázsolták a bábok. Szívesen kezet fogtak a Misi bohóccal és bemutatkoztak neki.
Nagy érdeklődéssel várták, hogy mi minden kerül elő a Meseládikó mélyéről. „Szurkoltak” a három pillangónak, hogy menedéket találjanak, közös énekkel csalogatták elő a napocskát, és utánozták az esőcseppek hullását.

Óvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. október

Óvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. október

Óvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. október

Óvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. október

Óvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. októberÓvodai hírek - 2011. október


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 11

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Csapadékvíz elvezető II. ütem

csapadekviz II utem

Kerékpárút építés

top 3 1 1 15

Csapadékvíz elvezetés

top 2 1 3 16

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Csatlakozás az ASP-hez

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Generali

gaba logo

Aranyhomok Kincsei - Települési értéktárak

aranyhomokkincsei

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - Bethlen Gábor Alap

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap 1

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

rendezvénynaptár

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke