Híreink
Ma 2022. augusztus 19. péntek, Huba napja van.
Holnap
István, Vajk
napja lesz.


Lakitelek árvízvédelemi töltés kiépítése (KEOP-2.1.2/2F/09-2011-0003)A munkaterület átadása után az előző hónap elején elkezdődtek az érdemi munkálatok a volt nyúlgát területén. A megvalósítást a KEOP-2.1.2/2F/09-2011-0003 számú pályázat biztosította az önkormányzat számára.

További információért kattintson a Bővebben gombra!


Lakitelek Nagyközség Önkormányzata kivitelezésre nyújtotta be a „Lakitelek árvízvédelmi töltés kiépítése” című pályázat projektjét, melyet a bíráló bizottság hosszú várakozás után, de támogatásra érdemesnek ítélt. A Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott támogatás mértéke az összköltség 100%-a, vagyis 711.675.000,- Ft.

A Lakitelki árvízvédelmi töltés „0” szelvénye a Tősfürdő északi telekhatára, végpontja a Tassi-ér zsilipje melletti töltés. A töltés teljes hossza 2200 m, mely korábban ideiglenes jelleggel épült, azonban a mind nagyobb értéket képviselő belterület fejlesztése szükségessé tette az árvízvédelmi töltés kiépítését.

Az elmúlt évek árvizei során a kisméretű és magassági hiányos töltésen megfeszített védekezés folyt, rendkívüli erőfeszítéssel, költségráfordítással és szerencsével sikerült megelőzni az árvízi katasztrófát.

A projekt célja a jelenlegi árvízvédelmi rendszer előírásoknak megfelelő biztonságú kiépítése.

A projekt teljesíti a fenntartható árvízmentesítés elvárásait:
- a védett ártéren élő emberek és az ott élő javaknak meghatározott kockázat mellett, meghatározott mértékű biztonságot nyújt,
- a biztonság megvalósítását hosszú távra legalább 50 évre teszi lehetővé,
- a védelmi rendszer fejlesztése és fenntartása sem a jelenben sem a jövőben nem ró elviselhetetlen terhet az érdekeltekre, a társadalomra,
- a fenntartás műszaki, technikai feltételei reálisan biztosíthatók,
- lehetővé teszi a biztonság növelését, a kockázatok csökkentését a társadalom várható igényeivel és lehetőségeivel összhangban.

A projekt közvetlen célcsoportjai a védett területen élő mintegy 240 lakos és a területen működő gazdálkodó szervezetek. A népesség nyilvántartás adati alapján 117 fő állandó lakosként bejelentett, legalább ennyire becsülhető a bejelentés nélküliek száma. A közvetett célcsoportba tartozik Lakitelek teljes lakossága (4.686 fő) a vonzáskörzetbe tartozó három megye lakosainak egy része, akik rendszeresen látogatják a Tősfürdő létesítményeit, valamint a nagy forgalmat lebonyolító 4625 sz. közutat igénybe vevők.

A projekt várható befejezési ideje 2012. december 31.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 11

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Csapadékvíz elvezető II. ütem

csapadekviz II utem

Kerékpárút építés

top 3 1 1 15

Csapadékvíz elvezetés

top 2 1 3 16

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Csatlakozás az ASP-hez

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke