Híreink
Ma 2022. augusztus 8. hétfő, László, Eszmeralda napja van.
Holnap
Emőd
napja lesz.


vakcina

 

Tisztelt Lakitelekiek!

A Kormány 599/2021. (X. 28.) rendeletében „a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről”

1. §. (2) … az önkormányzati fenntartású intézmények esetében [ideértve az (1) bekezdés j) pontja szerinti szervet is] a fenntartó önkormányzat szerinti település vagy kerület polgármestere, … dönt az e rendeletben foglaltak alkalmazásának elrendeléséről.

 

A Kormányrendelet értelmezését követően, egyeztetve intézményeink vezetőivel, egyetértve a testület 166/2021. (XI. 18.) határozatában foglalt javaslatával azt a döntést hoztam, hogy nem teszem kötelezővé az önkormányzati, hivatali munkatársak, önkormányzati intézmények, önkormányzati cégek dolgozói számára a védőoltás felvételét.

Figyelemmel arra, hogy a koronavírus járvány jelenleg is itt van a környezetünkben, sajnos növekedik a fertőzöttek száma, kérem minden munkatársunkat, minden Lakitelekit, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést annak érdekében, hogy a lehető legkevesebben betegedjenek meg a COVID19 vírusfertőzés miatt!

A koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen továbbra is az oltás adja a legbiztosabb védelmet, ez a leghatékonyabb módja a megelőzésnek. A Magyarországon alkalmazott vakcinák hatékonyak és biztonságosak, csak az oltások segíthetnek abban, hogy az újabb, erős járványhullámokat hullámokat elkerüljük. Az oltásra való regisztráció folyamatos a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon, és az időpontfoglaló is elérhető a https://www.eeszt.gov.hu honlapon keresztül.

Amint tudják, a koronavírus (az influenzához hasonlóan) cseppfertőzéssel terjed, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus te-hát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. Tehát azzal fertőződhet meg valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.

A megelőzéshez a legfontosabb óvintézkedések
Néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést.
• Alaposan és gyakran mosson kezet! Lehetőleg szappanos vízzel vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel tisztítsa meg a kezét! Ügyeljen a körmei alatti, és az ujjai közötti területekre is!
• Amennyiben a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
• Szellőztessen gyakran! Ez vonatkozik az otthonra, az irodákra, minden zárt térre.
• Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el az orrát és száját zsebkendővel, utána dobja ki a zsebkendőt és mosson kezet!
• Lázas beteggel lehetőség szerint kerülje az érintkezés minden formáját!
• Fordítson fokozott figyelmet immunrendszere erősítésére, pl. fogyasszon elegendő vitamint!
Mindenkinek jó egészséget, felelős gondolkodást kívánok! Vigyázzunk egymásra!

Lakitelek, 2021. 11. 24.

Tisztelettel: Madari Róbert polgármester sk.


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 11

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Csapadékvíz elvezető II. ütem

csapadekviz II utem

Kerékpárút építés

top 3 1 1 15

Csapadékvíz elvezetés

top 2 1 3 16

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Csatlakozás az ASP-hez

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke