Híreink
Ma 2022. július 5. kedd, Emese, Sarolta napja van.
Holnap
Csaba
napja lesz.


A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 19. évada zajlik 2022-ben az ország 5 térségében. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban programfolyama május 28 – 29-én szerveződik Kecskemét - Nyíri erdőben és Lakitelek – Tőserdőn. A rendezvény helyszíneire érkezhetnek aktívan kerékpárral, lóval és gyalogosan is. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei jelentős természeti értéket képviselnek és különleges helyszínt biztosítanak az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek. A rendezvény célja, hogy az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába terelje a rendezvény résztvevőit. Itt a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas testi-lelki feltöltődési lehetőséget. 

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 28-án, szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlik. A gyereknapi hétvégén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, Ludas Mátyás bábelőadása várja. A rendezvény idején megtekinthető az 1848-49-es múzeum és a „Muzsikál az erdő” 2021-es Fotópályázatának kiállítása. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvényterekké alakul át. Itt szólal meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje Hollókői Huba vezényletével, a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása. Erdei élményséta meglepetésekkel várja az érdeklődőket, melynek a témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben. A sétát szakavatott erőmérnökök – Madácsi Sándor erdészetvezető és Szabó Lajos Prima díjas erdőmérnök - vezetik.

Május 29-én Lakitelek – Tőserdőn szerveződik a „Muzsikál az erdő” gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, fafaragás, akvarell festés, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat, érkezik hozzánk Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház, Szilágyi Áron doromb bemutatója. Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2022-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. Kicsik és nagyok együtt indulhatnak a természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A környezettudatosság jegyében mutatja be újrahasznosított farmerruháit erdei divatbemutatón a Réthy Fashion. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei élményt, mint a „Muzsikál az erdő”-n első ízben fellépő Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezetésével, akiket a nagyközönség a Virtuózok televíziós műsoraiból jól ismer. A fergeteges népzenéről, világzenéről pedig a Cimbaliband gondoskodik, előadásukban még a „Muzsikál az erdő” dal is elhangzik.

A rendezvényen bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvénye összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre. Ennek az összefogásnak jelképeként a Nyíri erdőben ünnepélyesen felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja „Összetartás” domborművét.

A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei, erdőgazdálkodók és környezetvédelmi szakemberek, valamint művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, - működött együtt.           A rendezvény fő támogatója az Aktív Magyarország.

A jelenlegi lelket, kitartást próbáló időkben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újraindítására nagyobb szükségünk van, mit eddig bármikor. Éljük át a közösségi életet természeti, zenei értékeinkkel, aktív családi élményprogramokkal. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2022-es évben a „Muzsikál az erdő”-re. Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n.

 „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 Muzsikál az Erdő Alapítvány

A 2022-es "Muzsikál az erdő" programterve:

programterv 2022

A teljes programtervért kattintson a képre

Cimbaliband

Cimbaliband 

Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

Petrás Mária

Petrás Mária

Erdei séta

Erdei séta

Gyermekrajzpályázat kiállítása

Gyermekrajzpályázat kiállítása


Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Keresés a honlapon

Otthonunk, Lakitelek újság

otthonunk lakitelek 11

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Tőserdő turisztikai fejlesztése

Csapadékvíz elvezető II. ütem

csapadekviz II utem

Kerékpárút építés

top 3 1 1 15

Csapadékvíz elvezetés

top 2 1 3 16

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Egészségház fejlesztése Lakiteleken

Csatlakozás az ASP-hez

Asp 2020

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Választások 2019

valasztas

Rendőrség telefonszámai

Segélyhívó: 112

Körzeti Megbízott:

06-20-539-5899

Orvosi ügyelet telefonszáma

20/915-7063

 

 Gyengénlátóknak

Programnaptár

loader

Közösségi oldalunk

Közösségi média

Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció

Kecskemét és térsége mobil app

Kecskemét és térsége rendezvényei

Kecskemét és térsége rendezvényei

Üzletek nyilvántartása

Üzletek, cégek nyilvántartásának jegyzéke